Donald Trump: Sistemi Değiştiremezsek Hükümeti Kapatalım!

donald-trump-sistemi-degistiremezsek-hukumeti-kapatalim

ABD Başkanı Donald Trump, göçmenlik sisteminin değiştirilememesi halinde hükümetin kapatılması önerisinde bulundu.

Donald Trump, Amerika’nın federal hükümeti kapatmaktan daha değerli olduğunu, göçmenlik sorununun çözülememesi durumunda hükümetin kapatıldığını görmek istediğini söyledi.

Donald Trump Gazetecilerin Sorularını Cevapladı

Amerika Başkanı Donald Trump, göçmenlik ve sınır güvenliğinin konu olduğu Beyaz Saray’da düzenlenen toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını cevapladığı bir basın toplantısına katıldı. Gazeteciler tarafından sorulan hükümetin kapatılması ile ilgili sorulara cevap veren Donald Trump göçmen sorununun çözüme ulaştırılamaması halinde federal hükümetin kapatıldığını görmek istediğini, göçmenlik sistemini değiştiremezler ve göçmenlik yasasındaki sorunların halledilememesi durumunda hükümetin kapatılmasını istediğini, ABD’nin federal hükümetin kapatılacak olmasına değer olduğunu söyledi.

Geçici Bütçenin Son Tarihi 9 Şubat

ABD Başkanı’nın bu cevabı kongredeki demokratlara gözdağı verdiği şeklinde algı yarattı. ABD federal hükümetinin göreve devam edebilmesi için hazırlanan geçici bütçede sürenin dolmasına iki gün kaldı. 20 Ocak – 23 Ocak tarihlerinde ABD federal hükümetinin kapatılmasına yol açan krizin ardından kongrede onay alan hükümetin dördüncü geçici bütçesi 9 Şubat 2018 tarihi itibariyle geçerliliğini kaybediyor.

Demokratlar DACA Göçmenlerine Vatandaşlık İstiyor

Ocak ayında yaşanan ve hükümetin kapanması ile sonuçlanan krizin tekrar yaşanmaması için ABD’de Demokratların ve Cumhuriyetçilerin yeni bütçe 9 Şubat 2018 tarihinden önce kongreden onay alması gerekiyor. Tarafların yaptığı görüşmelerde en zorlu geçen konu ise Amerika’ya çocuk yaşta kaçak olarak getirilen 800 bin kadar genç göçmeni koruma altına alan ve DACA olarak bilinen program. Demokratların DACA kapsamında olan göçmenler için ABD vatandaşlığı isteği Cumhuriyetçiler tarafından göçmenlik yasasını bazı kısımlarının değişmesi ve bütçede bu konuya bir finansman ayrılması isteği ile karşılık buluyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.