Donald Trump Bütçeyi İmzaladı! Federal Hükümet Yeniden Açıldı!

donald-trump-butceyi-imzaladi-federal-hukumet-yeniden-acildi

400 milyar dolarlık yeni bütçe tasarısı Temsilciler Meclisi’nden geçtikten sonra ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalandı.

28 Mart’a Kadar Kaynak Sağlıyor

ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanan yeni bütçe Temsilciler Meclisi’nde 186 ret oyuna karşı 240 kabul oyuyla kabul edildi. Önümüzdeki iki yıl boyunca Amerika’nın ekonomik politikalarının rakamlarını içeriyor. Fakat bütçe federal hükümete sadece 23 Mart 2018 tarihine kadar kaynak sağlıyor.

Orduya İhtiyacımız Var

Kapanan federal hükümetin tekrar açılmasını sağlayan askeri olan ve askeri olmayan harcamaların milyarlarca dolar artıran bütçeyi Donald Trump imzaladı. Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tasarıyı imzaladığını, ABD ordusunun artık daha önce olmadığı kadar kuvvetli olacağını, orduyu sevdiklerini, orduya ihtiyaç olduğunu ve ihtiyaçları olan her şeyin fazlasını verdiklerini, bunun uzun bir süreden sonra ilk defa olduğunu, bunun ayrıca yeni istihdam alanları ve yeni iş imkanları anlamına da geldiğini söyledi.

400 Milyar Dolarlık Bütçe Tasarısı

400 milyar dolarlık bütçe tasarısı federal hükümetin kapanmasına neden olmuştu. Şimdi ise Donald Trump tarafından imzalandı ve Amerika’da federal hükümet tekrar açıldı. ABD Temsilciler Meclisi’nde 240 oyla kabul edilen bütçe tasarısına 186 ret oyu geldi. Bütçe federal hükümete yalnızca bu yılın 23 Mart tarihine kadar kaynak sağlıyor. ABD’de senato üyelerinin 23 Mart’tan mali yılın sona erme tarihi olan 30 Eylül 2018’e kadar ayrıntılı bir şekilde harcama planı oluşturmaları gerekiyor.

Hükümet 2018 Yılında İki Kez Kapandı

Bazı politikacılar DACA adı verilen göçmen programı kapsamında sınır dışı edilmesi gündemde olan 1 milyondan çok göçmenin durumuna netlik kazandırılmadan bütçe tasarısına onay verilmesini doğru bulmadıklarını açıklamıştı. Federal hükümet bütçesinin Kongre tarafından onaylanacağı son tarih olan 8 Şubat 2018’de saat gece yarısından sonraya kadar onaylanmadığı için 9 Şubat sabahı federal hükümet kapanmıştı. Bu kapanış 2018 yılında yaşanan ikinci kapanış oldu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.