Doğalgaz Stokları Yüzde 196 Arttı!

EPDK doğalgaz tüketimi, ithalat, ihracatı ve stoklarına ilişkin verilerini açıkladı. Verilere göre stoklar yüzde 196 arttı, en fazla doğalgaz aldığımız ülke ise Rusya oldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bu senenin mart dönemine ilişkin doğalgaz sektör raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre de martta 5 milyar 81 milyon metreküp doğalgaz ithal edildiği açıklanırken, ithalatta ise düşüş gözlemlendi.

Türkiye Doğalgazı En Fazla Rusya’dan Aldı

EPDK verilerine göre, toplamda gerçekleşen ithalatın boru hatlarıyla gerçekleşen kısmı 3 milyar 779 milyon metreküpe, sıvılaştırılmış doğalgaz yani LNG ile gerçekleşen kısmı ise 946 milyon metreküpe tekabül etti. Bu sene mart ayında en fazla doğalgaz alınan ülke Rusya olurken, bunun devamında de İran ve Azerbaycan yer aldı. Rusya’dan alınan doğalgaz 2 milyar 448 metreküp, İran’dan alınan739 metreküp, Azerbaycan’dan alınan 591 metreküpe tekabül etti.

Tüketime Rağmen Konutlarda Arttı

Bu yılın mart ayında yapılan doğalgaz tüketimi ise geçen seneye göre yüzde 6 oranında gerileme gösterdi. Bu gerilemeyle de mart ayında yapılan doğalgaz tüketimi 4 milyar 843 metreküpe tekabül etti. Söz konusu döneme en fazla doğalgaz kullanımı ise konutlarda oldu. Bu tüketimdeki düşüşe rağmen çok fazla dikkatleri çekti. Konutlardaki doğalgaz tüketimi martta yüzde 1,4 oranında geriledi ve 1 milyar 853 milyon metreküpe tekabül etti.

Tüketimde konutlardan sonra yer alan elektrik, devamında da sanayi sektörü oldu. Elektrik sektöründe doğalgaz tüketimi 1 milyar 286 milyon metreküp, sanayi sektöründe ise 1 milyar 66 milyon metreküp oldu.

Stoklar Yüzde 196 Arttı!

Depolarda bulunan doğalgaz stok miktarı ise mart döneminde geçen seneye göre yüzde 196 oranında yükseldi. Bu büyük artışla da stok 2 milyar 888 milyon metreküpe çıktı. Bu veri geçen sene 977 milyon metreküpe tekabül ediyordu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.