Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Filistin’li Bakanla Basın Toplantısı Yaptı!

disisleri-bakani-mevlut-cavusoglu-filistinli-bakanla-basin-toplantisi-yapti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistinli Mevkidaşı Riyad el Maliki ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

İki Ülkenin Dışişleri Bakanları Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki ortak bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Mevlüt Çavuşoğlu pek çok konuya değindi. Çavuşoğlu’nun konuşmasının satır başlarına haberimizin devamından ulaşılabilir.

Filistin’e Yarım Etmeye Devam Edeceğiz

Çavuşoğlu, Filistin’in kalkınması için Türkiye olarak destek vermeye devam edeceğimizi, bazı ülkelerin yardımı kesme tehdidinde bulunduğunu, Filistin halkının bu gibi baskılara boyun eğmediğinden dolayı bugünleri yaşadığını, çok onurlu bir halk olduklarını, Gazze’ye insani yardımların süreceğini, Türkiye’nin İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için üç şart öne sürdüğünü, bu şartlardan birinin de Filistin’e yapılan insani yardımların kesintiye uğramaması olduğunu söyledi.

Amerika’nın Tutumu Yanlış

Mevlüt Çavuşoğlu, Riyad el Malili ile yaptıkları toplantıda bundan sonra ne gibi adımların atılacağını konuştuklarını, Türkiye ve Filistin ilişkilerini değerlendirdiklerini, bir yandan Filistin’in ülke birliğinin sağlanması, diğer yandan da iki devletli bir çözüm üzerinde çalıştıklarını, çözüm sürecinde de Türkiye’nin desteğinin devam edeceğini, Amerika’nın terör listesinde Filistin için önemli olan isimlerin de yer aldığını, bunun yanlış bir tutum olduğunu defalarca ABD’ye söylediklerini, bir kez daha bu yolla ifade etmek istediğini de belirtti.

ABD’nin Kudüs Kararını Değerlendirdik

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki de basın toplantısında konuştu. Maliki, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs hakkında aldığı kararı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte değerlendirdiklerini, Türkiye ve Filistin’in bir koordinasyon halinde olmasının büyük önem taşıdığını, 2017 yılının aralık ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na gittiklerinde Türkiye’nin de Filistin’in yanında olduğunu, bu durumun kendileri için önem arz ettiğini, şu an bir arada olunmasının nedeninin Donald Trump’ın aldığı kararın ardından nasıl bir yol izleneceğine birlikte karar verilecek olması olduğunu, İslam ülkeleri olarak İslam Birliği Teşkilatı tarafından alınan kararların da bu toplantı kapsamında ele alındığını söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.