Dev Projeler Sayesinde Türkiye’nin Yarınlarına Yatırım Yapılıyor!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulunarak, ülke genelinde hayata geçirilen konut projeleri ile vatandaşın yaşam kalitesinin yükseltilerek, şehirlerin standartlarının en üst seviyeye ulaşmasını sağladıklarını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kent Dönüşüm Ofisi’nin açılışında bir takım açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların Yaşamına Daha Uygun Binalar İnşa Ediliyor

Bakan Yılmaz söz konusu bu açıklamalarında, kentsel dönüşüm çalışmalarının bir yıkım hareketi olmadığına, aksine bir ihya hareketi olduğuna vurgu yapan Yılmaz, mevcut bulunan bir yapıyı daha iyi bir hale getirme, insan yaşamına daha uygun yapılar kazandırma amacına sahip olduğunu ifade etti. Kentlerin daha yaşanılabilir, kent kültürüne uygun, vatandaşlara huzur sağlayacak şekilde yapıların hayata geçirilmesi olduğunu da ekledi.

Vatandaşların büyük şehirler içerisinde kaybolmasını, ezilmesini istemediklerini dile getiren Bakan İsmet Yılmaz, ağırlıklı olarak Anadolu kentinde, bir Selçuklu kenti olan Sivas’ta yüksek binaların yerine yatay mimariyi tercih ettiklerini ve savunduklarını belirtti.

Geçmişten günümüzü gelen komşuluk ilişkilerinin ancak yatay mimari sayesinde sürdürülebileceğine dikkat çeken Bakan Yılmaz, bu sebeple de söz konusu bu kültürün muhafaza edilmesin kentsel dönüşüm açısından olmazsa olmaz olarak kabul edildiğini anlattı.

Türkiye’nin Yarınları İnşa Ediliyor

Öte yandan söz konusu açıklamalarında Türkiye’nin neredeyse tamamında çevre düzeni planlarının bitirilmek üzere olduğunu dile getiren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, an itibari ile tarım alanı, konut alanı, özel çevre koruma alanı, ova ve sulak alanların tümünün belirlenmiş olduğunu da belirtti.

Türkiye’nin en önemli ihtiyaçlarından biri olan konut açığı için seferberlik başlattıklarını anımsatan Yılmaz, ülkenin her bölgesinde konut projeleri hayata geçirdiklerini, bu dev projeler ile ülkenin yarınlarını inşa etmiş olduklarını açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.