Dev Konut İndirimi Kampanyasında Son 5 Gün!

İnşaat firmaları tarafından 15 Mayıs tarihi itibari ile başlatılan konutta yüzde 20 indirim kampanyası 30 Haziran tarihi itibari ile son buluyor. Öte yandan bankalar tarafından yüzde 0,98’e çekilen konut kredisi faiz oranları da yeniden yüzde 1,20 civarına çıkarılmaya hazırlanıyor. Konut satın almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerekiyor.

Konu ile alakalı olarak bir basın kuruluşu tarafından yapılan habere göre, hükümet tarafından konut satışlarındaki KDV oranı yüzde 18’den 8’e çekilirken, alıcı ya da satıcı tarafından ödenen tapu harcının yüzde 1,5’e kadar düşürüldü. Hükümet tarafından atılan bu adımların akabinde Ziraat Bankası öncülüğünde Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım, TEB ve Şekerbank gibi bankalar konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,98’e kadar düşürdü. Ev sahibi olma hayalleri kuran tüketiciler için bir destekte inşaat sektörünün öncü isimleri tarafından gelmişti.

Kampanyalar 30 Haziran’da Son Bulacak

İnşaat sektörünün öncü firmaları, stoklarında mevcut bulunan konutları 15 Mayıs 2018 tarihinden itibaren yüzde 20 indirimli olacak şekilde satışa çıkardı. Normal şartlarda 15 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecek olan bu kampanyada uzatma kararı alınarak 30 Haziranda bitirilmesine karar verilirken, 45 inşaat firmasının 150’den fazla konut projesinde uygulamış olduğu yüzde 20 indirim ile beraber yüzde 5 peşinat kampanyasında son 5 gün kaldı. Konutta yüzde 20 indirim kampanyasının akabinde, bankalar tarafından da uygulanan bu yüzde 0,98 oranındaki konut kredisi faiz oranı kampanyasının sona erdirilmesi planlanıyor.

Bazı Bankalar Faizleri Yukarı Çekmeye Başladı

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, kampanyaların son bulmasının akabinde bankalar tarafından faiz oranlarının yüzde 1,20 civarına çekilmesi bekleniyor. Üstelik bazı bankaların faiz oranlarını revize ettiği ve yüzde 1,27’ye kadar çıkardığı da ifade ediliyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.