Deprem Riski Bulunan O İlçede Bina Bazlı Dönüşüm Yapılacak!

Bursa’nın Gemlik ilçesi Belediye Başkanı Yılmaz, katılmış olduğu bir programda konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Yılmaz açıklamalarında Gemlik’te alan bazlı değil, bina bazlı dönüşüm gerçekleştirileceğini belirtti.

Bursa Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, dün Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Gemlik Buluşuyor” programına katılım gösterdi. Program esnasında bir takım açıklamalarda bulunan Yılmaz, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde ilçede gerçekleştirilecek olan değişikliklere değindi.  Açıklamalarında başkentte Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile beraber bürokratlar arasında müzakerede bulunduğunu anımsatan Yılmaz, Gemlik’te bina bazlı dönüşüm uygulanacağının altını çizdi.

Dar Gelirliler İçin Kamulaştırma Ya Da Takas Modeli Uygulanacak

Öte yandan açıklamalarında Gemlik’in taşınmadığını, bunun aksine dönüştüğünü ifade eden Başkan Yılmaz, söz konusu olan KHK ile Gemlik’in önünün açıldığını, deprem konusunda güvenlik problemi bulunan ve riskli olarak belirlenen binaların, sahiplerinin maddi imkanları yeterli gelirse yerinde dönüşüm gerçekleştirileceğini belirtti. Bunun haricinde 30 yıllık 40 yıllık binaların yıkılıp yerinde dönüştürülmesi problemli olanlar için de kamulaştırma ya da takas modeli ile deniz manzarasına sahip, herhangi bir riski bulunmayan arazilerde binalar temin edileceğini, böylelikle dar gelirli halkın ev sahibi olmuş olacağını da açıklamalarına ekledi.

Ayrıca kendisinin de Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet ettiğini belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bu bölgelerde dar gelirli vatandaşların yapmış olduğu binalar için “dağ başı” tabiri kullanıldığını, müteahhitler yaptığında ise konutların 400 bin liradan başladığını ifade ederek, söz konusu olan bölgelerin dar gelirli ailelere layık görülmediğini dile getirdi. Kendilerinin ise vatandaş için en güzelinin olmasını istediklerini dile getiren Başkan Yılmaz, dar gelirli ailelerin mülklerini ya kamulaştıracaklarını ya da takas ederek bu bölgelerde en güzel binaları tahsis edeceklerini aktardı. Bu kapsamında Gemlik’i yıkmadıklarına vurgu yapan Yılmaz, söz konusu olan yerinde dönüşümü bina bazlı yaptıklarını ve farklı söylemlerde bulunularak vatandaşın kafasının karıştırılmamasını belirtti.

1 Görüş

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.