Dar Gelirliler İçin Pilot Şehirler Kurulmalı!

Sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de konut ihtiyacı bulunan kesimin yüzde 85’inin dar ve orta gelirlilerin de altı olması ve bir konut için aylık maksimum 2 bin TL ödeme yapabilecek kapasitede olmasından dolayı, söz konusu olan kesime ucuz konut üretebilmek adına pilot şehirler kurulması gerekiyor.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu olan bu açıklamalarına katılmış olduğu 6. Bosch İnşaat ve Konut Konferansı’nda yapan Nazmi Durbakayım, ucuz konut meselesine dikkat çekti. Türkiye’de konut ihtiyacı bulunan kesimin yüzde 85’inin orta ve alt gelir grubu olduğunu ifade eden Durbakayım, elde edilen bilgilere göre, söz konusu olan bu kesimin 2 kişinin çalıştığı bir aile olup 6 bin TL gibi bir aylık geliri bulunan aileler olduğu, bu ailelerin ise ev sahibi olabilmek için ayırabilecekleri en fazla bütçenin 2 bin TL olduğunu anlattı. Böyle bir bütçe ile alınabilecek konutun ancak 70 – 75 metrekare arasında olabileceği, söz konusu bu konutun da metrekare fiyatının 3,5 – 3 bin TL civarında olduğunu belirten Durbakayım, uygun fiyatta konut satışı gerçekleştirilebilmesi için metrekare başına arsa girdisinin 200 – 250 bin olması gerektiğine dikkat çekti.

Dar Gelirli Aileler İçin  Pilot Şehirler Kurulması Gerekiyor

İNDER Başkanı Durbakayım, bahsetmiş olduğu şekilde vatandaşların 2 bin TL ile ev sahibi olabilmesi adına işlerinin yürüme mesafesinde olduğu ya da toplu taşıma ile kısa sürede gidilebilecek olduğu, eğitim, sağlık, kültür, sanat, sosyal hizmetlerin bir bedeli olmadan ya da makul ücretlerle sağlanabileceği pilot şehirlerin kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Bu gibi imkanları sayesinde vatandaşların büyük şehirlerde maddi sıkıntılar ile yaşamasına gerek kalmayacağını ve konut fiyatlarını makul düzeye çekebileceklerini dile getiren Nazmi Durbakayım, Bakanlık tarafından bu tarz bir proje hazırlanması durumunda, İNDER olarak sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını da dile getirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.