Dar Gelirliler İçin Konut Desteği Artacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında, bankalarda açılan konut hesaplarına devlet tarafından sağlanan destek 15 bin TL iken, 20 bin TL’ye çıkarılacağını ifade etti.

Daha önce sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, devletin sağlamış olduğu konut desteğinin 15 bin TL’den 20 bin TL’ye, maksimum devlet desteği oranının yüzde 20’den 25’e çıkarılması halinde alt gelir grubu dahilindeki tüketicilerin konut satın alırken bir miktarda olsa nefes alabilecekleri ifade edilmişti.

Devlet Desteği 20 Bin TL’ye Çıkarılacak

Maliye Bakanı Ağbal ise yapmış olduğu açıklamasında, hali hazırda mevcut bulunan konut hesabının daha çok kullanılabilmesi adına devlet desteğinin 20 bin TL’ye, maksimum destek oranının ise yüzde 25’e çıkarılacağını müjdeledi. Öte yandan bu doğrultuda satın alınacak olan konutların tapu harcı için de indirim uygulanacağını dile getiren Bakan Ağbal, daha az faizli kredi olanağı sağlayacak sözleşmelere yönelik esasların da düzenlenebilmesi adına Bakanlar Kuruluna başvurulduğunu ekledi.

Sektör temsilcileri tarafından konuya istinaden yapılan açıklamada ise, söz konu olan bu devlet desteğinin dar gelirliler için bir hayli mühim olduğu, devletin vereceği bu destek sayesinde bir miktar da olsa rahatlayabilecekleri ifade edildi.

İNDER Başkanı Nazım Durbakayım yapmış olduğu açıklamasında, dar gelirlileri ev sahibi olmasını sağlayacak her türlü çalışmayı desteklediklerini ifade erek söz konusu bu devlet desteğinin ehemmiyetinden bahsetti.

Konut Fiyatlarını Düşürecek Düzenlemeler de Gerek

2017 yılında elde edilen 1 milyon 400 binlik satış rakamının devlet tarafından sağlanan damga vergisi, vergi indirimi, Katma Değerler Vergisi teşviki gibi destekler sayesinde elde edildiğine dikkat çeken Nazım Durbakayım, devlet desteklerinin güzel olduğunu ancak bu desteğin yanında konut fiyatlarını düşürecek bir takım desteklerinde oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Vatandaşın maddi durumunu zorlamayacak destekler ile konut satışlarının daha fazla artış göstereceğini kaydeden Durbakayım, gerçekleştirilen bu düzenlemeler ile dar gelir grubunun ancak Anadolu’dan ev sahibi olabileceğini, İstanbul, Ankara gibi büyük illerden ev sahibi olabilmelerinin mümkün olamayacağını açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.