Dar Gelirli Aileler TOKİ’den Nasıl Ev Sahibi Olabilir?

Türkiye’nin her bir köşesinde, dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak üzere çalışmalarını sürdüren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yine ülke genelinde binlerce konutunu satışa sundu. Dar ve orta gelirli ailelerin bu konut projelerinden nasıl ev sahibi olacağı ise merak konusu oldu. İşte TOKİ’den ev satın alabilmek için başvuru şartları…

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), ülkenin her bir köşesinde yeni nitelikli sosyal konut projesi üreterek, dar gelirli ve alım gücü zayıf olan aileleri ev sahibi olma hayallerine kavuşturmaya devam ediyor. Her geçen gün bir yeni projesinin satışa sunan TOKİ, hali hazırda 8 binden fazla konutunu satışa sunarken, alt ve orta gelir grubu ile emeklileri ev sahibi yapmayı hedefliyor.

Detaylı Bilgi Alo TOKİ Hattı’ndan Alınabiliyor

TOKİ tarafından inşa edilen konutlardan birini satın alabilmek için, ikamet edilen il ya da ilçedeki Halkbank ya da Ziraat Bankası’na başvuruda bulunmak gerekiyor. Konu ile alakalı olarak tüketicilerin daha net ve ayrıntılı bilgi alabilmesi adına 444 86 54 numaralı ALO TOKİ, hattı üzerinden hizmet veren TOKİ, alt ve orta gelir grubunu ev sahibi yapabilmek için, başvuranların daha önce hiç ev sahibi olmamış olmasına ve ev satın alınacak olan ilde ikamet ediliyor olmasına bakıyor.

Hanenin Aylık Geliri 4 Bin 500 TL Olmalı

Konut satın almak üzere başvuracak olan kişinin T. C. Vatandaşı, kendisine, eşine ya da çocuklarından birine ait tapuda kayıtlı herhangi bir bağımsız bölüm ya da konutun olmaması ve başvuru tarihi itibari ile 25 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Öte yandan TOKİ, konutlara başvuracak olan kişinin aylık hane gelirinin 4 bin 500 TL olmasını isterken, her aileden yalnızca bir kişinin başvuruda bulunmasını talep ediyor.

Başvuru İçin Bu belgeler İsteniyor

TOKİ’den konut başvurusunda bulunacak olan adaylardan, kimlik fotokopisi, şehit aileleri, dul ve yetimler, vazife malulleri ve bunun gibi özel durumu olanlardan Hak Sahipliği Belgesi, engellilerden engelli kimlik belgesi ile en az yüzde 40 engeli bulunduğuna dair belge ve emeklilerden de Emekli Kimlik Belgesi ya da emekli olduğunu gösteren bir belge talep edilmektedir.

 

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.