Cumhurbaşkanı: Faizde Tavize Artık Yer Verilmeyecek!

Cumhurbaşkanı: Faizde Tavize Artık Yer Verilmeyecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bankaların yüksek faiz oranları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Faiz oranları ile ilgili birilerinin durumu halen daha görmezlikten geldiğini söyleyen Erdoğan, geçtiğimiz dönemlerde bir bankanın karını açıkladığını, o bankanın net kararının 6 milyar TL değerinde olduğunu, bunun faiz lobisine çalışma anlamına geldiğini söyledi ve tepki gösterdi.

Erdoğan: Faizde Taviz Vermeyeceğiz!

1.derecede TCMB ile BDDK’nın aktif olarak rol almak zorunda olduklarını söyleyen Erdoğan, aktif rol alınmadığı müddetçe herkesin istediği gibi faiz uygulayabileceğini, artık kesin ve net olarak faizde taviz vermeyeceklerini söyledi.

Banka kredi faiz oranları ile ilgili yapılan son zirvenin takibinde bir takım çalışmaların yürütüldüğünü söyleyen Erdoğan, yeniden bir arada bulunacaklarını, enflasyonun halen daha çift haneli rakamlardan tek haneye düşüş göstermediğini, durum böyle devam ederse tek haneli rakamları göremeyeceğimizi söyledi.

Bugün yüzde 17’lerde, yüzde 19’larda, hatta ve hatta yüzde 20’nin üzerinde faiz uygulayan bankaların bulunduğunu söyleyen Erdoğan, söz konusu faiz oranları ile yatırımcıların işin içine giremeyeceğini, bu koşullarda da istihdam ile ilgili düzenlemelerin yapılamayacağını söyledi.

Devlet Bankaları da Aktif Olmalı!

İlk aşamada TCMB ile BDDK’nın, sonrasında da devlet bankaların bu durumda aktif olarak yer almaları gerektiğini söyleyen Erdoğan, çalışmalar sona erdikten sonra yeniden bir arada bulunacaklarını, IMF gibi bir sıkıntıdan kurtulduğumuzu, böylesine bir olanak ve güç varken çekinecek bir şeyin artık kalmadığını, faizleri aşağı yönlü çekeceklerini, böylelikle de enflasyonun tek haneli rakamları görebileceğini söyledi.

Erdoğan: Bu Mesele En Yakın Zamanda Çözülecek

Faizin enflasyon ile doğru orantılı olduğunu söyleyen Erdoğan, bunun görülmesi gerektiğini, Avrupa’nın da İsrail’in de Amerika’nın da hallerinin bariz bir şekilde görüldüğünü, bu meselenin en yakın zamanda çözüleceğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.