Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa Birliği’ne Sert Tepki!

cumhurbaskani-erdogandan-avrupa-birligine-sert-tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya’nın LA Stampa adlı gazetesine verdiği röportajda Avrupa Birliği ile ilgili sert ifadeler kullandı.

Türkiye İç Hesaplaşmalara Kurban Edilmemeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İtalya’nın La Stampa gazetesine röportaj verildi. Erdoğan röportajında Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden beklentisinin ortadaki suni engellerin kaldırılması ve daha yapıcı bir tutum sergilenmesi olduğunu, ülkemizin iç hesaplaşmalara kurban edilmemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Düşmanları ile Mücadelesini Sürdürüyor

Recep Tayyip Erdoğan’ın La Stampa’ya verdiği röportaj gazetenin manşetinde “AB Al Bizi İçeri!” başlığıyla iki sayfa yer verilerek yayınlandı. Gazete, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Vatikan’daki Papa ziyaretinden önce Avrupa Birliği’nin kapısını çaldığını, Türkiye’nin Afrin başta olmak üzere bir yandan da düşmanları ile mücadelesine devam ettiğini yazdı. Röportajda Erdoğan’a yöneltilen sorulardan biri Avrupa Birliği üyeliğine Türkiye’nin inanıp inanmadığı oldu.

Avrupa Birliği Verdiği Sözleri Tutmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisine yöneltilen bu soruya Türkiye’nin AB üyeliğine aday bir ülke olarak bütün sorumluluklarını yerine getirdiğini, fakat üyelik sürecinin tek taraflı olarak ilerleyebilecek bir konu olmadığını, Avrupa Birliği’nin de üzerine düşenleri yapması gerektiğini, Türkiye’ye verilen sözlerin öncelikli olarak tutulması gerektiğini, aksine AB üyelik görüşmelerinde hem Türkiye’nin önünün kapatıldığını, hem de bundan Türkiye’nin sorumlu tutulduğunu, bunun apaçık bir haksızlık olduğunu söyleyerek cevap verdi.

Önümüzdeki Yapay Engelleri Kaldırsınlar

Türkiye’nin istediğinin Avrupa Birliği’ne tam üyelik olduğunu vurgulayan Erdoğan, bunun haricindeki diğer seçeneklerin bizi tatmin etmeyeceğini, Avrupa Birliği’nden beklentimizin bir an önce üyeliğin önündeki yapay engellerin kaldırılması olduğunu, Türkiye’nin üyeliğinin iç hesaplaşmalara kurban edilmemesi gerektiğini de söyledi. Röportajda Erdoğan’a Bulgaristan’ın dönem başkanı olmasından dolayı 2018 yılının mart ayında Varna şehrinde gerçekleşecek olan Avrupa Birliği zirvesi hakkındaki beklentileri de soruldu.

AB’de Benden Daha Kıdemli Siyasetçi Yok

Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı’nın, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı’nın ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı’nın kendisinin eski dostu olduğunu, AB içinde kendisinden daha kıdemli olan bir siyasetçi olmadığını, ancak kendisini üzen şeyin Avrupa genelinde de tüm dünyada olduğu gibi terör sorunu yaşandığını, Avrupa Birliği tarafından daha önce PKK’nın terör örgütü olarak ilan edilmiş olmasına rağmen daha sonra bir grup terör örgütü elemanının PKK paçavraları ile Avrupa Parlamentosu’na girebildiğini de sözlerinde belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.