Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa Franciscus ile Baş Başa Görüştü!

cumhurbaskani-erdogan-papa-franciscus-ile-bas-basa-gorustu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus bir araya gelerek baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Eşi Emine Erdoğan ile Vatikan’a Gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vatikan’da Papa Franciscus ile bir araya gelerek 1 saat boyunca baş başa görüştü. Resmi temaslarda bulunmak üzere Vatikan’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan törenle karşılandı. Erdoğan, Vatikan’a eşi Emine Erdoğan ile birlikte gitti. San Damaso Kapısı’nda Papalık İkametgah Valisi Başpiskopos Georg Ganswein tarafından karşılanan Recep Tayyip Erdoğan, Apostol Sarayı2nda düzenlenen törene katıldı.

Papa Franciscus Erdoğan’a Teşekkür Etti

Gerçekleştirilen karşılama töreninden sonra Erdoğan, Papa Franciscus ile baş başa görüşme yapacağı yere geçti. Cumhurbaşkanı için düzenlenen törende Vatikan’ı ve Papa Franciscus’u korumakla görevli olan İsviçreli muhafızlar da hazır bulundu. Papa Franciscus Apostol Sarayı’nda bulunan ve konuklarını kabul ettiği Kütüphane Salonu’nda görüşmeden önce Erdoğan’ı kapıda karşıladı. Erdoğan, Papa’ya hatırını sordu ve gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerini bildirdi. Papa Franciscus da Erdoğan’a Vatikan’a gelmiş olmasından dolayı teşekkür etti.

Erdoğan’ın Vatikan Ziyaretinde Kimler Vardı?

Karşılama töreninden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Papa Franciscus el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi ve birebir görüşmenin gerçekleşeceği yere geçtiler. Görüşme 1 saat sürdü. Bu arada Papa Franciscus’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik eden heyet takdim edildi.  Erdoğan’a eşlik eden heyette Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak vardı.

Papa’dan Erdoğan Barış Madalyonu  

Erdoğan ve Papa birbirlerine hediyeler sundular. Recep Tayyip Erdoğan, Papa Franciscus’a 24 Parçada eski İstanbul’u anlatan minyatür İznik çinisi ve Mesnevi’nin İngilizce ve İtalyanca baskılarını hediye etti. Papa da Erdoğan’a barılın simgesi olan bir madalyonu hediye olarak verdi. Karşılıklı olarak hediyeler hakkında birbirlerine bilgi vermeyi de ihmal etmediler.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.