Cumhurbaşkanı Açıkladı! Kentsel Dönüşüme Önlemler Alınacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamış olduğu AK Parti seçim beyannamesinde yükse faiz ve kentsel dönüşüm adına alınacak olan tedbirlere vurgu yaptı.

AK Parti tarafından hazırlanan seçim beyannamesinin ekonomi kısmında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen ve yatırımlar adına en büyük engellerden biri olan faizler ile alakalı oldukça mühim konulara yer verildi. Ayrıca bu beyannamede, konut sektörünü de alakadar eden konular yer aldı.

Konu ile alakalı olarak bazı basın mensupları tarafından yapılan haberlere göre, bu çerçevede oldukça önemli adımlar atılacak. AK Parti’nin söz konusu bu beyannamesinde dikkat çeken başlıklar ise şu şekilde:

Faiz Baskını Düşürülecek

Bu çerçevede faizlerin maliyet baskısını en aza indirgeyecek önlemler devreye sokulacak. Faizi olmayan bir finans politika belgesi hazırlanacak.

Emlak Bankası Yeniden Açılacak

Bankacılık sektöründe operasyonel maliyetler de azaltılacak. Katılım bankacılığının sistem sektör içerisinde sahip olduğu pay daha da çoğaltılacak. Emlak Bankası’nın yeniden faaliyet göstermesi sağlanacak.  Ayrıca kamu alanındaki yatırımlarda da faizi mevcut olmayan finans araçlarının oranı daha fazla olacak.

500 Bin Konut Kentsel Dönüşüm Dahilinde Yeni Hale Getirilecek

Türkiye genelinde toplamda 7,5 milyon civarındaki yapının kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi adına gelecek dönemde yaklaşık olarak 150 ila 200 bini civarı İstanbul’da olmak üzere 500 bin konutun yepyeni bir hale getirilmesi planlanıyor. Kentsel dönüşüm adına da ayrıca çerçeve kanun hazırlanacak.

Organize Sanayi Bölgelerinde Milyonlarca İstihdam Sağlanacak

Önümüzdeki 5 senelik dönemde toplamda 50 OSB kurulumu gerçekleştirilecek. Buralardaki istihdam sayısı ise 2,5 milyona ulaşacak.

Kariyer Merkezleri Kurulacak

Genç kesimin yüksek öğretime geçiş sürecinde eğitim ve kariyer planlamasında destek olacak, Kariyer Merkezleri hayata geçirilecek. Teknoloji, finans, işletme, pazarlama türünden meseleler üzerine düzenlenecek olan programlar sayesinde genç girişimcilik teşvik edilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.