Çin ve ABD Arasındaki Ticari Anlaşmazlık Beklemede

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Çin ile yapılan ticaret savaşının bir süreliğine beklemeye alındığını açıkladı.

Fox’ta açıklamalarda bulunan Mnuchin, ABD ile Çin arasında gümrük vergisi kapsamında gerginlik yaşandığını, bunun da anlaşma zeminini sonlandırdığını, bu nedenle ticaret savaşını beklemeye aldıklarını söyledi. Farklı bir konuda anlaşmaya varana kadar da gümrük vergisi beklemeye devam edecek diyerek anlaşmaya vardıklarını sözlerine ekledi.

“Enerji Alımları Artabilir”

Amerika ile Çin arasında ticaretin büyüyeceğine dair belirtiler veren Mnuchin, ilerleyen süreçte yani 3 ile 5 yıl arasında değişmek suretiyle enerji alımlarının da 50 milyar dolar ile 60 milyar dolar değerleri arasında yükselebileceğini, bu seviyelere yükselmenin hem kendileri için hem de onlar için önemli olacağını belirtti.

“Kısmen Anlaşmalar Yapıldı”

Çin ile devam eden anlaşmalar hakkında açıklama yapmayan Mnuchin, ayın başında Çin’e ziyarette bulunduğunu, söz konusu ziyarette Çin Başbakan Yardımcısı ile ikili ticari ve ekonomil anlaşmazlık konularını çözmek için bir araya geldiklerini, yapılan görüşmede fikir alışverişlerinin sağlandığını, yüzde 100 olmasa da kısmen anlaşmalar yapıldığını söyledi. Bu ziyaret sonrasında ise Çin Başbakan Yardımcısı da Amerika’yı ziyaret etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.