Çılgın Proje Sayesinde Kentin 19 İlçesi Ada Sahibi Olacak!

Konu ile alakalı olarak yapılan açıklamaya göre, Kanal İstanbul Projesi sayesinde İstanbul en büyük adasına sahip olurken, toplam 19 ilçe adaya kavuşmuş olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından birkaç gün öncesinde netleşen güzergahı açıklanan Çılgın Proje Kanal İstanbul’un sondaj çalışmalarında sona gelindi. Tarihin en büyük ve en önemli projesi için sırada ihaleye çıkmak var. Söz konusu projenin finansmanı açısından rakamların büyüklüğü sebebiyle yap-işlet-devret modeli ile kamu – özel şeklinde iş birliği modelini de dahil olacağı karışık bir model meydana getirilecek. Öte yandan projenin özek sektör bölümünü yüklenecek olan konsorsiyumun kimler tarafından meydana geleceği konusu da, ihale tarihlerinin açıklanması ile beraber netlik kazanmış olacak.

İki Kentten Biri O Noktaya Kurulacak

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, söz konusu projenin Marmara Denizi ile kesiştiği noktaya önümüzdeki 5 yıl içerisinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kentlerden biri inşa edilecek. Toplamda 453 milyon metrekare büyüklüğünde bir arazi üzerine kurulması planlanan bu kentin, 30 milyon metrekaresi Çılgın Proje için ayrılacak. Öte yandan kurulacak olan bu yeni kentin en önemli başrolü ise, 76 milyon metrekarelik alanda inşa edilen İstanbul 3. Havalimanı olacak.

Dünyanın En Büyük Adalarından Biri İstanbul’un Olacak

Cumhuriyetin 100. Yıl dönümüne kadar tamamlanacak olan bu proje ile Küçükçekmece’den başlayan ve Durusu üzerinden geçerek Karadeniz ile buluşan bu proje sayesinde, dünyanın en büyük adası İstanbul’a kazandırılmış olacak. Böylelikle Avrupa Yakası’nın birkaç ilçesi hariç olmak üzere neredeyse tümü dört tarafı sularla çevrili bir ada halini alacak.

6 İlçe İçin İnşa Edilecek Köprüler Ücretsiz Geçiş Sağlayacak

Söz konusu bu mega proje ile iki parçaya bölünecek olan Avrupa Yakası’nın ada kısmında toplam 19 ilçe yer alacak. Geriye kalan 6 ilçe ise adanın dışında yer alacak. Söz konusu bu 6 ilçe ise Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Çatalca ve Beylikdüzü olacak.

Öte yandan yine elde edilen bilgilere göre, kanal sayesinde ayrılacak olan ilçelere 6 farklı noktadan köprüler vasıtası ile ulaşım sağlanabilecek. Avrupa köprülerinden örnek alınarak inşa edilecek olan bu 6 köprünün geçişi ise ücretsiz olacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.