CHP Yeniden Kemal Kılıçdaroğlu Dedi!

chp-yeniden-kemal-kilicdaroglu-dedi

CHP’nin 36.Olağan Kurultay’ında yapılan genel başkanlık seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu Parti’nin başında kaldı.

CHP Genel Başkanlığı için 2 Aday Yarıştı

Cumhuriyeti Halk Partisi’nin Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 36. Olağan Kurultay’ında başkanlık seçimi sona erdi. Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’nin katıldığı genel başkanlık yarışının galibi Kılıçdaroğlu oldu. CHP’nin Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu 790 oy alırken, Muharrem İnce’nin oy sayısı 447’de kaldı. Genel Başkanlık oylaması akşam 20:35’te başladı ve 23:13’te sona erdi.

Yeni Genel Başkan Kılıçdaroğlu Oldu

CHP 36. Olağan Kurultayı dün başladı. Kurultay’ın ilk gününün gündeminde Parti Genel Başkanlık seçimi vardı. Ankara Spor Salonu’nda dün sabah saat 10:00’da başlayan Kurultay oldukça yoğun bir devam etti. Kurultay’da CH Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce başkanlık için yarıştı. Yarışın galibi Kemal Kılıçdaoğlu olduç CHP mevcut başkanı ile yola devam edecek.

1.237 Oy Geçerli Sayıldı

CHP 36. Olağan Kurultayı’nda gerçekleşen genel başkanlık seçiminde kayıtlı olan 1.266 delegeden 1.253’ü oy kullandı. Kullanılan oyların 1.237 adedi geçerli sayıldı. Delegelerin oy kullanma işleminin ardından yapılan sayımda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 790 oy, diğer yeni başkan adayı Muharrem İnce’nin de 447 oy aldığı anlaşıldı. Böylece CHP 36. Olağan Kurultay’ındaki genel başkanlık seçiminin galibi Kılıçdaoğlu oldu.

Sonucu Yılmaz Büyükerşen Açıkladı

Kurultay’ın Divan Başkanı Yılmaz Büyükerşen CHP’nin yeni başkanının kim olduğunu açıklamadan önce yaptığı konuşmada Afrin’de şehit olan askerlere rahmet ve Türkiye’ye de başsağlığı diledi. Yılmaz Büyükerşen’in CHP’nin Genel Başkanı’nın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıklamasından sonra Kılıçdaroğlu kürsüye geldi ve teşekkür niteliğinde bir konuşma yaptı.

Kurultay’ın İkinci Gününde Parti Meclisi Seçilecek

Ankara Spor Salonu’nda yapılan CHP 36. Olağan Kurultayı’na 10 binden fazla kişi katıldı. Kurultay’ın teması “Adalet ve Cesaret” olarak belirlendi. Kuruştay’ın ilk gününde CHP Genel Başkanı seçimi yapıldı. Bugün de devam edecek olan Kurultay’da CHP Parti Meclisi üyelerinin seçimi yapılacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.