CHP de Kurultay Öncesi Sürpriz Görüşme

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 3-4 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek olan 36. Olağan Kurultay’da aday olacağını açıklayan Muharrem İnce, gerçekleşecek kurultay öncesi  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile  genel merkezde görüştü.

Gerçekleşen görüşmenin talebi Muharrem İnce’den geldiği öğrenildi. Görüşme sırasında Muharrem İnce’nin, olağan genel kurulda adaylık için gerekli olan yüzde 10 delege imzası nedeniyle delegelere imza baskısı yapıldığı yönündeki söylentileri Kılıçdaroğlu ile paylaştığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun isebu yöndeki söylentilere cevabı, bu olaylarla ilgili bir baskı talimatı olmadığı ve kendisinin bu konudan haberinin olmadığını söylediği, İnce’nin ise “Bende sizin bilginiz olmadığını düşünüyorum. İmza toplama konusunda bir problemim yok, dilerseniz size şuanda yeterli imzayı sunabilirim” dediği, Kılıçdaroğlu’nun ise “Gerek olmadığını, Divana sunulmasının daha güzel olur” dediği öğrenildi.

Muharrem İnce, elinde bir dosya ile CHP Genel Merkezi’ne gelerek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Yaklaşık olarak 20 dakika süren görüşmenin sonunda açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, hafta sonu gerçekleşecek olan kurultay öncesinde, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na bir nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu, aday olabilmesi için yeterli imzanın olduğu bir dosya ile ziyarete geldiğini belirten Muharrem İnce, konuşmasına şöyle devam etti:

Yeterli imza bulunan dosyayı kendisine bırakabileceğimi, isterse de Divana vereceğimi söyledim. Kendisi böyle bir dosyanın Divan’a vermemin daha doğru olduğunu söyledi. CHP’ni imza baskısından kurtarmak gerektiğini söyledim. Genel Başkan yardımcılarının delegelere zorla imza attırdığını, bunun doğru bir davranış olmadığını, kamuoyunda bu olayın tartışma yaratacağını, bu konuda kendisinin haberinin olmadığına inandığımı ve buna bir önlem alınması gerektiğini söyledim.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.