Çevre Kirliliğine Neden Olan Tesislere Milyonluk Ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl toplamda 51 bin 41 adet tesise, gerek aniden, gerek planlayarak ve gerekse şikayetler doğrultusunda çevre denetimleri gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gerçekleştirilen çevre denetimleri ve denetimlerin neticesinde kesilen cezalar hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu olan bu açıklamalarında Bakan Mehmet Özhaseki, ülkenin pek çok noktasında, 2872 Sayılı Çevre Kanunu gereğince çıkarılan yönetmelikler çerçevesinde toprak, hava, su, kimyasallar, atık, gürültü, deniz ÇED kararları ve izin-lisans meselelerinde, bakanlık merkez teşkilatı ile beraber Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin periyodik olarak denetimler gerçekleştirdiğine vurgu yaptı.

324 Tesisin Çalışmaları Durduruldu

Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde toplamda 51 bin 41 adet tesise aniden, planlanarak ya da şikayetler doğrultusunda denetimler gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Özhaseki, söz konusu olan bu denetimlerdin sonucunda çevre kirliliğine neden olan toplamda 324 tesisinin faaliyetlerine son verilirken, Çevre Kanunu’na aykırı çalışmalar gerçekleştiren ve çevre kirliliğine neden olan toplamda 3 bin 681 tesisin ise 98 bin 189 TL idari para cezasına çarptırıldığını açıkladı.

17 bin 385 Adet Motorlu Taşıt Denetlendi

Öte yandan açıklamalarında, motorlu kara taşıtlarının egzozları nedeniyle yaşanan hava kirliliğini engellemek maksadıyla 2017 yılında toplamda 17 bin 385 taşıta egzoz denetimi gerçekleştirildiğinin altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, egzoz denetimleri esnasında, sınır değeri aştığı tespit edilen sürücülerin ise toplamda 482 bin 875 TL idari para cezasına çarptırıldığını idile getirdi.

Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliği İçin de Denetim Yapıldı

Isınma sebebiyle yaşanan hava kirliliklerini önlemek adına da çalışmaların yürütüldüğünü belirten Bakan Özhaseki, yine geçtiğimiz yıl bu çerçevede 6 bin 491 adet denetim gerçekleştirildiğini de paylaştı.

Bakan Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz yıl olduğu üzere bu yıl da gerçekleştirilen denetimlerin sıkı olacağını açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.