Çalışma Hayatınızda Verimliliğinizi Azaltan 10 Davranış!

Yaptığı işten tamamı ile verim alamayıp daha fazla çalışmak zorunda kalmak hepimizin başına gelen bir durumdur. Veriminizi azaltan 10 davranışı listeledik. Artık bu davranışlardan kaçınmak da tamamıyla size kalmış :)

Yaptığı işten tamamı ile verim alamayıp daha fazla çalışmak zorunda kalmak hepimizin başına gelen bir durumdur.

Stres, baş ağrısı, erken yaşlanma gibi birçok hastalığın sorumlusu aslında iş hayatında verimli çalışamamak olabilir. Çoğu bu durumun ayırtına varamazken bazı kişilerse bu durumlarından kurtulup iş potansiyelini arttırabilmektedir. Bu alışkanlıklardan 10 tanesini listeledik.

Sonu gelmeyen telefon bildirimleri

Sonu gelmeyen bildirimler dolayısı ile konsantrasyon sağlayamayıp hata yapma oranı fazlasıyla yükseldi. Devamlı bir uyarılma sonucu dikkat dağınıklığı fazlasıyla normal bir durum. Gerektiğinde bildirim seslerini kapatarak konsantrasyonunuzun bozulmasını engellemek sizin elinizde.

Bir şeye bakayım derken saatlerce internette gezinmek

Hepimiz bir işle meşgulken aklımıza takılanları google aracılığı ile çözeriz. Sonrasında ise o siteden başka siteye, oradan da başkasına derken asıl işimize geri dönemeyiz.

Bunun önüne geçmek için aklınıza takılan şeye hemen açıp bakmaktansa not edip işiniz bittikten sonra bakmanız sizin yararınıza olacaktır.

İlk yapılması gerekeni en sona sallamak

Önemli işleri en sona bırakıp daha basit ve önemsiz işlerle ilgilenirken sonuçta önemli işi yapamadığımız zamanlar oluyor. Bunun yerine önem sıralamasına göre bir iş planı yapmak yararınıza olacaktır.

Aynı anda birden çok işe kalkışma

Yapılan araştırmalar sonucunda görülüyor ki en verimli çalışma tek bir işe odaklanıldığında olabiliyormuş.

Erteleme butonuna basma

5 dakika fazladan uyuyarak dinlenemezsiniz. En iyisi vaktinde kalkıp işinize konsantre olun ki zaman kaybetmeden verimli bir şekilde çalışabilesiniz.

Yapılması gerekenleri yanlış sıralamak

Haftalık olarak yapılması gerekenleri önem sırasına göre listelerseniz hem işiniz kolaylaşır hem de asıl yapmanız gereken işleri ilk önce bitirmiş olursunuz.

Çalışma ortamını gereksiz şeylerle doldurmak

Çalışma ortamınızı işinize yaramayan şeylerle doldurmanız odaklanmanızı engelleyecektir. o an hangi işi yapıyorsanız önünüzde o iş ile ilgili ihtiyaç duyacağınız şeyler olması işin bitmesini kolaylaştırır.

Telefona bakarak uyuklamak

Telefona bakarak uyumaya çalışmak birçok kişinin yaptığı bir hatadır. Çünkü telefon ekranından yayılan ışıklar beyninizin melatonin hormonu salgılamasını sağlayarak uykuya dalmanızı zorlaştırır.

Gereksiz yapılan toplantılar

Gereksiz toplantı yapmak gereksiz sohbet ortamı oluşturmaktan başka şeye sebep olmaz. Vaktinizi çalacak ve işinize engel olacak toplantılardan mümkün olduğunca kaçının.

İş planlarında molalara yer vermeyi unutmak

40 dakikada 5 dakika mola vermeniz tazelenmenizi ve daha verimli olmanızı sağlar. Molasız çalışma ise performansınızın ve konsantrasyonunuzun düşmesini. Bu yüzden mola vererek çalışın.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.