Çalışan Bir Öğrenci Kredi Başvurusunda Bulunabilir Mi?

Hemen hemen her yaşta nakit ihtiyacı olan bireyler, öğrencilik dönemlerinde de okul masraflarını karşılamak, geçimini sağlamak gibi nedenlerden ötürü finansal kaynağa ihtiyaç duymaktadır. Üniversite öğrencilerini sarsan yeni bir ev, aileden uzak tek başına yeni bir yaşam, onları kredi başvurusu yapmaya itmektedir. Günümüzde ger geçen gün sayıları artan özel sermayeli bankalar nedeniyle de öğrencilere kredi desteği sağlanmaktadır.

Çalışan Bir Öğrenci Kredi Başvurusunda Bulunabilir Mi?

İhtiyaçlarını karşılamak için çözüm yolu olarak kredi başvurusunda bulunmayı tercih eden öğrenciler, öğrencilere kredi veren bankaları araştırmaktadır. Özellikle de hem çalışıp hem de okuyan öğrenciler kredi başvurusu yaparken kendilerinden talep edilecek olan şartlar ve evraklar hakkında araştırma yapmaktadır.

Çalışan bir öğrenci de, çalışmayan bir öğrenci de kredi başvurusunda bulunabilmektedir. Fakat çalışan öğrencilerin çalışmayanlara göre kredi kullanabilmek şansı daha yüksektir.

Çalışan bir öğrenci kredi başvurusunda bulunurken T. C. kimlik numarasının yazılı olduğu kimlik belgesi, eğitim durumunu gösteren bir belge ve gerekli görülen evraklar ile beraber gelir durumunu gösteren maaş bordrosunu da yanında bulundurması gerekmektedir. Çalışan öğrencilere kredi verilirken öğrencinin gelir durumuna bakılmaktadır. Gelir durumu ve kredi notu kredi çekmeye müsait olduğunda, öğrenciler için eğitim kredisi ya da ihtiyaç kredisi sağlanabilmektedir.

Öğrenciler Hangi Bankalara Kredi Başvurusunda Bulunabilir?

Öğrenciler için QNB Finansbank, Halkbank, Akbank, İş Bankası, Şeker Bank ve Yapı Kredi Bankası gibi bankalar eğitim kredisi adı altında kredi kullanma imkanı sağlamaktadır. Söz konusu bu bankalar direkt olarak öğrencinin kendisine kredi kullandırabileceği gibi, öğrencinin ailesine de eğitim belgeleri ile kredi sağlayabilmektedir. Direkt olarak öğrenciye kullandırılacak olan kredi başvurusunda ise gelir belgesi ya da aileden birinin kefaleti talep edilmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.