Bugün İtibariyle TOKİ Konya Projesinde Başvuru Dönemi Başladı!

Başbakanlık Toplu Konu İdaresi Başkanlığı, Konya Sarayönü’nde sosyal konut projesi hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı. TOKİ Konya Sarayönü Projesi adı ile bilinen bu projedeki toplam 58 adet konut için bugün itibari ile başvuru yapılmaya başlandı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Konya Sarayönü Belediyesi’nin iş ortaklığı neticesinde hayata geçirilen bu projede 58 adet konuta yer verilirken, söz konusu konutlar 9 –  13 Temmuz tarihleri arasında satışa sunuldu.

Dar Gelirliler 4 Bin TL Peşinatla Ev Sahibi Oluyor

TOKİ Konya Sarayönü Projesi’ndeki 58 adet konuttan 41 adedi alt gelir grubu için tahsis edilirken, bu konutlar iki oda bir salon daire tipi ile tasarlandı. Bugün itibari ile önümüzdeki Cuma gününe kadar başvuruları toplanacak olan konutlar adına minimum peşinat bedeli 4 bin TL olurken, başvurular Ziraat Bankası Temerküz Şubesi aracılığı ile alınacak.

23 Temmuz 2018 tarihinde sahiplerini bulacak olan 41 adet konut, için sözleşmeler ise yine Ziraat Bankası’nın Konya/Sarayönü şubesinde imzalanacak. Ayrıca projedeki en ucuz konut 89 bin 949,63 TL’den başlangıç gösteriyor.

Projedeki orta gelirli aileler için tahsis edilen 17 adet konut ise üç oda bir salon daire tipi ile inşa ediliyor. 97.45 metrekareden başlayan büyüklüğe sahip olan TOKİ Konutları 6 bin TL kadar peşinat bedeli alınırken, yine başvurular Ziraat Bankası Temerküz Şubesi aracılığı ile toplanacak.

Orta Gelirliler 630 TL Taksitle Ev Sahibi Olabiliyor

Orta gelir için tahsis edilen bu konutların en ucuzu 141 bin 864,33 TL’den başlarken, en pahalı konut ise 167 bin 288,57 TL’ye kadar yükseliyor. Aylık olarak ödenmesi gereken taksit miktarı ise 630 TL olan bu projede hak sahipleri 31 Temmuz ile 3 Ağustos tarihleri arasında sözleşme imzalıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.