Bugün Expo Turkey by Qatar İçin Büyük Gün!

Bugün itibari ile başlayan Expo Turkey by Qatar’ın öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen Medya City Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, bir takım açıklamalarda bulundu.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Expo Turkey by Qatar’ın organizasyon sahibi olan Medya City yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahim Kaan, MÜSİAD’ın Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar ve Katar Ticaret Bankası Üst Düzey Yöneticisi Atilla Kurubayır ile beraber fuar öncesinde kamer karşısına geçerek ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Her İki Ülke Arasında Ticari İlişki Geliştirilecek

Söz konusu bu toplantıda bir takım açıklamalarda bulunan Hakan Kurt, Türkiye ve Katar arasındaki ticaret ilişkilerini ve yıllık olarak direkt yatırım büyüklüğünü daha da genişletmeyi hedeflediklerini aktardı.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahim Kaan ise basın mensuplarına karşı yapmış olduğu açıklamalarında, gerek Katarlı, gerekse Türk iş adamlarına, gerçekleştirmiş oldukları yatırımları çoğaltmaları, ön planda Girişim Sermayesi Fonu ile Tarımsal Yatırım Fonu olmak üzere Türkiye’nin çeşitli alanlarında göstermiş olduğu olanak ve avantajlardan faydalanmaları üzerine çağrıda bulundu.

Katar, Türkiye Yatırımcılarının 4’üncüsü Oldu

Öte yandan açıklamalarında Katar’ın Türkiye üzerinde yatırım gerçekleştiren ülkeler sıralamasında 21 milyar dolar değerindeki yatırımı ile 4’üncü sıranın sahibi olduğunu dile getiren Abdurrahim Kaan, söz konusu olan bu yatırımların emlak, basın, savunma sanayi, teknik ve bankacılık gibi pek çok alan üzerine yapıldığını, her iki ülke arasındaki dış ticaret büyüklüğünün ise son 10 yıl içerisinde 675 milyon dolar artarak 700 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Türkiye’nin Katar Piyasalarını İyi Değerlendirmesi Gerek

Katar Ticaret Bankası (CBQ) Üst Düzey Yöneticisi Atilla Kurubayır ise açıklamalarında, Katar’ın dünya çapında gerçekleştirmiş olduğu yatırımların büyüklüğünün 500 milyon doların üzerine çıktığını, Türkiye üzerindeki yatırımın ise 21 milyon dolar olarak gerçekleştirildiğini aktardı. Kurubayır bu sebeple de Türkiye’nin, söz konusu Katar’ın yatırımlarından az miktar pay edindiğini ifade ederek, bu devasa büyüklükteki yatırım hacminden daha fazla pay edinebilmeleri adına Türk şirketlerinin Katar piyasalarını daha iyi bir şekilde değerlendirmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Bugün itibari ile başlayacak olan 2. Expo Turkey by Qatar fuarı Cuma günü itibari ile son bulacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.