Borsanın En Çok Kazandıranı BIST 100 Endeksi!

TÜFE ve Yİ-ÜFE düşürüldüğünde Ocak ayı içerisinde en çok reel getiri sağlayan yatırım aracı BIST 100 endeksi oldu.

TÜFE ve Yİ-ÜFE düşürüldüğünde geçtiğimiz ay en çok getiri BIST 100 endeksi tarafından elde edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 Ocak dönemine ait olan “finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları” raporunu açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan bu verilere göre, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile indirgendiğinde yüzde 5,63 oranında, Tüketici Fiyat Endeksi ile indirgendiğinde ise yüzde 5,6 oranı ile bir ay içerisinde en çok reel getiriyi BIST 100 endeksi sağladı.

Külçe Altın Kazandırırken, ABD Doları Kaybettirdi

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından külçe altın 2,23 oranında, devlet iç borçlanma senetleri yüzde 0,83 ve avro yüzde 0,18 oranında gerçek bir getiri sağladı. Bunun aksine mevduat faizi yüzde 0,10 oranında, Amerikan doları ise yüzde 2,74 oranında değer kaybı ile yatırımcılarına da kaybettirdi. Tüketici Fiyat Endeksi ile indirgendiğinde ise külçe altın yüzde 2,20, devlet iç borçlanma senetleri yüzde 0,80 ve avro yüzde 0,15 oranında yatırımcısına gerçek bir kazanç sağlarken, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,13, Amerikan doları ise yüzde 2,77 oranında değer kaybı yaşadı.

Ocak Ayının En Fazla Reel Getiri Sağlayanı BIST 100 Endeksi Oldu

Finansal yatırım araçları bazında değerlendirmeye alındığında, BIST 100 Endeksi Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile indirgendiğinde yüzde 2,60 oranında, Tüketici Fiyat Endeksi ile indirgendiğinde 30,68 oranında kazanç sağladı. Öte yandan Amerikan doları Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile indirgendiğinde yüzde 10,25 oranında Tüketici Fiyat Endeksi ile indirgendiğinde ise yüzde 8,79 oranında en fazla kayıp yaşatan yatırım aracı olarak kayıtlara geçti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.