Borsa’dan Son Dakika Kararı! Seçim Öncesi Türk Lirasına Destek!

Borsa İstanbul Grubu seçim öncesi flaş karar aldı. Hem Türk Lirasına olan güveni göstermek hem de destek vermek için bugün itibariyle borsanın döviz varlıklarını Türk Lirasına çevirdi.

Borsa İstanbul Döviz Varlıklarının Tümünü TL’ye Çevirdi!

Borsa İstanbul Grubu’nun yaptığı açıklamada, Türkiye’nin son zamanlarda döviz piyasalarında spekülatif hareketlerle karşılaştığı, yapılan değerlendirmelere göre Türkiye’nin geçe sene yüzde 7,4’lük büyüme yakaladığını, bu büyüme oranıyla da G20 ülkeler arasında en hızlı büyüme performansı gösteren ülkeler arasında bulunduğunu bildirdi.

Takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi’nin geçen senenin sonuna göre bu yılın şubat döneminde 5,2 baz puan değerinde yükseldiği, bu yükselişle de 117,6 puana ulaştığını, ihracatın da geçen seneye göre yüzde 10,2 oranında, geçen senenin ilk çeyrek dönemi ile kıyaslandığı zaman ise yüzde 8,9 oranında büyüdüğünü belirtti. İhracatta meydana gelen yükselişin bu senede devam etmesinin beklenildiğini, dış ticaret açığının ise bu yılın başından bugüne kadar kademeli olarak düşüş gösterdiğini açıkladı. Dış ticaret açığının 7,5 milyar dolar seviyesinden 4,6 milyar dolar seviyesine kadar düştüğünü açıkladı. Bununla birlikte de cari işlemler açığının 7,7 milyar dolar seviyesinde 4,8 milyar dolar seviyesine düştüğünü açıkladı. İstihdam seferberliği sonrasında da geçen sene şubatta yüzde 12,6 olarak açıklanan işsizlik oranının 2018 şubatta yüzde 10,6’ya düştüğünü, turizm gelirlerinde ise artış görüldüğünü, ekonomik göstergelerin döviz kurlarına yansımadığını belirtti. Bu kapsamda da hem Türk Lirasına olan güveni göstermek hem de destek vermek için borsada kısa vadeli ihtiyaçlar dışında kalan tüm döviz varlıklarını bugün itibariyle Türk Lirasına çevirdiklerini açıkladı.

Seçimden önce Türkiye ekonomisinin olumsuz gösterilmemesi için ekonominin desteklenmesi gerektiğini açıklayan Borsa İstanbul, hem ekonomiye hem de Türk Lirasına destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.