Borsa İstanbul Tarihin En Büyük Kapanışını Gerçekleştirdi!

Borsa İstanbul’da işlem gören BIST 100 Endeksi, haftanın son işlem günü olan Cuma gününü, yüzde 1,77 oranına artış göstererek 120.701,92 puan üzerinden kapattı. Böylelikle BIST 100 Endeksi, tüm tarihin en büyük kapanışını gerçekleştirmiş oldu.

Borsa İstanbul’da işlem gören BIST 100 Endeksi haftanın son işlem günü olan Cuma gününün kapanışında, bir önceki Perşembe günü gerçekleştirmiş olduğu kapanışa kıyasla 2.097,87 puan artış gösterirken, totaldeki işlem büyüklüğü ise 7 milyar lira seviyesine ulaştı. Sektörel endeksler incelemeye alındığında bankacılık endeksi yüzde 4,13 oranında değer artırırken, holding endeksi ise yüzde 1,51 oranında değer artırdı. Buna göre sektörel bazda en fazla değer artışı kaydeden endeks, bankacılık endeksi olarak kayıtlara geçti. En çok değer kaybı yaşayan sektörel endeks ise, yüzde 0,94 oranında kayıp ile gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak kaydedildi.

Tüm Zamanların En Üst Seviyesine Ulaştı

Haftanın son işlem günü olan düne değer artışı ile giriş yapan BIST 100 Endeksi, daha çok banka pay piyasalarında ağırlıklı bir hal alan alımlardan etkilenerek, tarihin en üst seviyesi olan 120.701,92 puana ulaştı ve haftanın kapanışını bu şekilde gerçekleştirdi.

Yurtiçi Piyasalarında Bu Yılın İlk Enflasyon Verileri Takip Edilecek

Analistler ise konu ile alakalı olarak yapmış oldukları açıklamalarında, iç piyasalarda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanması beklenen 2019 yılının ilk enflasyon rakamlarının, dış piyasalarda ise Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) faiz kararı ile ABD Ocak Ayı İstihdam Raporunun izleneceğini ifade ederek, küresel piyasalardaki ekonomik aktiviteye yönelik iyimserliğin sürdürülmesi halinde, endeksin yukarı yönlü eğilimini sürdürmesinin söz konusu olduğunu dile getirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.