Bloke Edilen Bir Banka Hesabı Nasıl Yeniden Açılır?

Banka hesapları, tüketicilerin paralarını muhafazası için şüphesiz ki en iyi yollardan biridir. İster vadeli, ister vadesiz mevduat hesabı açarak söz konusu bu paraları biriktirmek, değerlendirmek, faizlendirmek ya da muhafaza edebilmek mümkündür. Fakat bazen bazı durumlarda finans kuruluşu tarafından banka müşterisi şüpheli ya da hatalı görülebilir ve bu nedenle de mahkeme tarafından alınan karar doğrultusunda hesap blokesi gerçekleştirilebilir. Hesap blokesi yalnızca büyük borçlardan ötürü değil, küçük çaplı borçlarda da gerçekleştirilebilir.

Bir Hesap Neden Bloke Edilir?

Hesap blokesi, bankaların yetkisi kapsamında kişinin banka hesabına erişememesi, hesaptan herhangi bir işlem gerçekleştirilememesi durumuna verilen isimdir. Banka hesabına pek çok nedenden ötürü bloke konulabilir. Devlete ya da herhangi bir özel kuruluşa mevcut bulunan borcun ödenmemesi durumunda, mahkeme tarafından verilen karar doğrultusunda borç söz konusu hesaptan tahsil edilebilir ve dolayısıyla direkt olarak hesaba bloke konulabilir.

Şirket sahibi birinin hesaplarının bloke edilmesinin nedeni ise; şirketin yaşamış olduğu finansal problemler, kredi notunun düşmesi olabilir. Yine bu gibi durumlarda da mahkeme tarafından hesabın bloke edilmesine karar verilir.

Ayrıca banka hesabına devamlı olarak nereden geldiği belli olmayan yüklü miktarda para giriş çıkışı yapılıyorsa, bu durumda banka tarafından tedbir maksatlı hesap blokesi gerçekleştirilebilir.

Bloke Edilen Bir Banka Hesabı Nasıl Yeniden Açılır?

Bloke edilen hesabın yeniden açılması için bir girişimde bulunmak gerekir. Kendi kendine kalkmayacak olan blokelerde hesap sahibinden belli başlı şartlar talep edilebilir. Söz konusu bu şartlar ise, hesap blokesinin nedenine göre değişiklik gösterebilir.

Örneğin; bir kurumu olan borç nedeniyle hesap blokesi gerçekleştirildiğiyse, hesap sahibinin alacaklı olan tarafla görüşmesi, borcunu ödeyeceğine dair teminat verilerek blokenin kaldırılmasının talep edilmesi gerekir. Ancak borcun ödenememesi durumunda ya da alacaklı taraf ile anlaşma yapılamaması halinde hesap kalıcı olarak bloke edilebilir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.