Birevim Nedir? Avantajları Nelerdir?

Birevim nedir diye merak edenler için, ev, arsa, iş yeri gibi çeşitli gayrimenkullerin ülkemiz şartlarında uygun koşullarda alınmasını sağlar. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Birevim’in kendine özgü avantajları yönlerinden yararlanabilirler.

Birevim Nedir? Nasıl Avantajları Vardır?

Birevim ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar faiz ya da vade farkı ödemeden istediklerini eve sahip olabilirler. Faizsiz ev satın almak isteyenlerin tercihleri arasında bulunan Birevim, gayrimenkul maliyetlerini artıran kira ödemesi yahut çeşitli türlerde farkların ödemesini almadan müşterilerine avantajları hizmetler sağlarlar.

Birevim ile kişiler ülkenin yer yerinden, istedikleri tüm gayrimenkulleri satın alabilirler. Hem alt gelirli hem orta gelirli hem de yüksek gelirli vatandaşlara özel şartlar sunulur. Kişiler kendilerine en uygun ödeme planlarıyla ev sahibi olabilirler. Aynı zamanda da ödeme planlarını kendileri belirleyebilirler.

Birevim nedir diye araştırma yapanların hem Türkiye’de hem de Dünya’da çeşitli avantajlarla karşılaşmaktadırlar. Bunun için ise 2 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunların ilki Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemidir. Diğer ise Konut Değer Endeksli Tasarruf Yöntemidir. Bu yöntemlerinden herhangi birini etkin bir şekilde kullanan vatandaşlar kolay bir şekilde istediklerini eve sahip olabilirler. Çünkü Birevim, ev, iş yeri, arsa ya da çeşitli tüm gayrimenkul satın alımları için ek maliyet oluşturan kira ödemesi gibi şartları ortadan kaldırmıştır.

Birevim Taksitlendirme Seçenekleri

Taksitli ev sahibi olmak isteyenler için genel olarak 10 yıl yani 120 ay vadeli ödeme planları sunulmaktadır. Kişiler 20 kişilik tasarruf programlarından 480 kişilik tasarruf programlarına kadar dahil olabilirler. Diğer tüm taksitli ev alma seçeneklerine göre bu yöntemde vatandaşların borçları çok daha erken bitmiş olur.

Birevim ile Kimler Ev Sahibi Olabilir?

Birevimle ev sahibi olmak için herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Vatandaşlar tasarruf yöntemlerini kullanarak istedikleri eve sahip olabilirler. Aylık gelirin önemi olmayıp, peşinat ödemesi de zorunlu değildir. Fakat peşinat ödemeli planlarda bulunmaktadır. Vatandaşlar isterlerse bu ödeme planlarını tercih edebilirler. Peşinat ödemesiyle kişiler borçlarını çok daha erken bitirip, evlerine daha kısa sürede kavuşabilmektedir.

Fark ödemesi olmadan, faizsiz ev satın alınabilinen modelde vatandaşların ara ödeme yapması da zorunlu tutulmaz. Ancak yine peşinat ödemesi gibi ara ödeme yapmak isteyenler bu planları tercih edebilirler. Tasarrufa dayalı ev alma modeli imkanı sağlayan Birevim, kira ödemesi, kira yardımı ya da çeşitli türlerde fark ödemesi almaz, kişiler sadece evin değerinin ödemesini yaparlar. Taksit ödemeleri başvuru yapıldığı andan itibaren başlar, tercih edilen tasarruf yöntemi ve belirlenen ödeme planına göre evin teslim tarihi ve teslim aralığı belirlenir.

Sıra Beklemeden Ev Satın Almak için Yapılması Gerekenler

Birevim’in sunduğu ödeme yöntemleri arasında yer alan Serbest Planlı Tasarruf Yöntemi kapsamında kişilerin yapacakları ödemeler doğrultusunda kesin teslim tarihi belirlenir. Ancak sıra beklemeden ev sahibi olmak için ise 2 yöntem vardır. Bunların birincisi peşin ödeme yapmak, ikincisi ise kredi kullanmaktır. Kredi kullanmanın dezavantajları da bulunmaktadır. Bunların da en önemlisi peşinat ödemesi yapılması gerekir.

Birevim ile Ev Sahibi Olmanın Avantajları

  • Faizsiz ev sahibi olmak imkanı tanınır.
  • Ev için fark ödemesi yapılmaz. Yalnızca evin gerçek değerinin ödemesi yapılır.
  • Tasarrufa dayalı faizsiz model ile kısa sürede ev sahibi olmak mümkündür.
  • Peşinat ödeme zorunluluğu yoktur.
  • Ucuza ev almak mümkündür.
  • Kredi notu önemli değildir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.