Bilişim Sektöründeki Yenilikler

Siber Güvenlik ve Sürdürülebilir Çözümlerin ele alındığı “Netcom Akedemi Zirve 8” etkinliğinin sponsorluğunu üstlenen Huawei’nin Kurumsal İş Çözümleri Ülke Müdürü Serdar Yokuş, bilişim sektöründe gerçekleşen yeni gelişmeleri ve bu seneki yeni modaları anlatarak, bilişim sektörüyle ilgili uzun vadeli ön görülerini anlattı.

Dünya üzerinde bilgi ve teknoloji sektörünün önde gelen firmalarından olan Huawei, Netcom’un bu yıl 8.sini düzenlediği “Netcom Akademi Zirve 8” etkinliğinin sponsoru oldu.

Huawei’nin Ülke Müdürü Yenilikleri Aktardı

29-31 Ocak tarihleri arasında Ankara Kızılcahamam’da gerçekleşen organizasyonun açılış konuşmasını Bilim Sanayi ve Teknolojiden sorumlu Bakan Faruk Özlü gerçekleştirdi. Siber Güvenlik ve Sürdürülebilir Çözümlerin konuşulduğu etkinlikte Türkiye’nin önemli bilişim şirketleri sektör üzerine yapacakları işleri paylaştı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün açılış konuşmasını yaptıktan sonra “ Lider Yeni Bilgi ve İletişim Teknolojileri” adıyla sunum gerçekleştiren Huawei Kurumsal İş Çözümleri Ülke Müdürü Serdar Yokuş, Huawei’nin teknolojik yeniliklerini ve uzun döneme yayılan yatırımlarına dinleyicilere aktardı.

Huawei’nin son 10 yıl içinde Ar-Ge yatırımlarının 44.6 milyar dolara ulaştığını belirten Yokuş, Ar-Ge cirolarının yüzde 14,6’sını Ar-Ge yatırımları için ayırdıklarını bu sayede de rekabetçi ve teknolojiyi yönlendiren çalışmalara da devam ettiklerini belirtti.

Gelecek yıl Ar-Ge yatırımlarının geçen senelere oranla artarak devam ettiğini belirten Yokuş, bilişim sektöründeki  enerji, akıllı finans, akıllı şehirler ve akıllı üretim alanındaki yeniliklerimiz ile sektörün şekillenmesine her zaman katkıda bulanacaklarını dinleyicilere aktardı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.