Başbakan Yıldırımdan O Dev Projeye Ziyaret!

Başbakan Binali Yıldırım, 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’nin yerinde inceleyerek, projenin inşaat çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı.

Ak Parti Çanakkale İl Kongresi2ne katılmak üzere Çanakkale’ye giden Başbakan ve Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, kongrenin ardından önce Valiliğe, ardından da 1915 Çanakkale Köprüsü inşaat alanına ziyarette bulundu. Türkiye’nin en önemli mega projelerinden biri olan projeyi yerinde inceleyen Yıldırım, inşaat çalışmaları ve son durum hakkında detaylı bilgi aldı.

Gerçekleştirdiği incelemelerin akabinde inşaat alanında basın mensuplarına karşı bir takım açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, şuanda 84’e 24 metre boyutunda bir kuru havuz inşaatının gerçekleştirildiğini ve söz konusu bu havuzun köprünün kulelerine denk gelecek olan ayakların yapımında kullanılacağını aktardı. Hepsinin yaklaşık olarak 48 ton civarında olacağı bilgisini de paylaşan Başbakan Yıldırım, toplam ağırlığın 150 tona ulaşacağını ve bunun da bir gemi büyüklüğüne denk geldiğini ifade etti.

2023’den Önce de Bitirilebilir

2018 yılının sonuna kadar beton kulelerin inşaatının sürdürüleceğini dile getiren Binali Yıldırım, bu işlemin ardından kuru havuzun denize bırakılarak yerine monte edileceğini belirtti. Dünya üzerinde, kuleleri arasında açıklık en fazla olacak olan söz konusu bu projenin fiili olarak inşaat çalışmalarına başlandığını da açıklamalarına ekleyen Yıldırım, Cumhuriyetin 100 yıl dönümü olan 2023 yılında projenin Çanakkale’ye de Türkiye’ye de kazandırılmış olacağını duyurdu. Ayrıca şimdilik 5 senede bitirileceğini tahmin edildiğini fakat daha önce de bitirilebilme ihtimalinin söz konusu olduğunu da ekledi.

Öte yandan açıklamalarında, dünya üzerinde kriz halinin devam etmesine rağmen, Türkiye’nin teker teker mega projelerini hayata geçirdiğine dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım, İzmir – İstanbul Otoyolu, Osmangazi Köprüsü, dünyanın en büyük havalimanı, Avrasya Tüneli Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray gibi dev projelerin Türkiye tarafından üstün bir başarı ile kazandırılmış olduğuna vurgu yaptı.

Ayrıca yaklaşık olarak 10 yıldır yaşanan küresel krize rağmen dünya üzerindeki 10 mega projeden 6’sının Türkiye’ye ait olduğuna da vurgu yapan Yıldırım, bu gelişmelerde Türkiye’nin gerek ekonomik, gerekse siyasal gücünün ne denli önemli olduğuna da dikkat çekti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.