Başbakan Müjdeledi! Nevşehir’e YHT Gelmek Üzere!

Katılmış olduğu bir programda konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri-Nevşehir-Konya Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’nin neredeyse tamamlanmak üzere olduğu müjdesini verdi.

 

Partisinin Nevşehir 6. İl Olağan Kongresi’ne iştirak eden Başbakan Binali Yıldırım, kongre esnasında bazı açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Nevşehir halkını müjdeleyen Binali Yıldırım, Kayseri-Nevşehir-Konya Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesinde sona gelindiğini ve yıl içerisinde hizmete sunulacağını açıkladı.

Özel Sektörün Önü Açıldı

Açıklamalarında ülkede büyüme kaydedebilmek adına özel sektöre fırsat vermek gerektiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, eskiden hükümetin 1, özel sektörün 1,5 liralık yatırım yaptığını, şimdilerde ise güven hasıl olması sebebi ile özel sektörün 8, hükümetin 1 liralık yatırım yapar hale geldiğini aktardı. Ayrıca Türkiye’nin kaydettiği 3 katlık büyümedeki en büyük katkının özel sektöre ait olduğuna da dikkat çekti.

Öte yandan açıklamalarından geçtiğimiz yıl hakkında değerlendirmelerde de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, 2017 yılının bir hayli zor fakat bir o kadar da başarı dolu geçtiğini ifade etti. Önceki yıl yaşanan hain girişimin ardından piyasayı canlandırmak adına çalışmalar yürüttüklerini, kredi sağlayıp daha çok yatırımın önünü açtıklarını, işini büyütmek isteyenlere KGF açıp, yaklaşık olarak 600 kişiye kaynak sağladıklarını anlattı.

2018 Bir Önceki Yıldan Daha Başarılı Geçecek

Geçtiğimiz hafta yayımlanan bir rapordan da bahseden Yıldırım, söz konusu olan bu raporda ülkenin 2002 yılından bu yana gerçekleştirdiği bölünmüş yollar hakkında olduğunu, rapora göre gerçekleştirilen bu projelerin tüm dünya üzerinde bir emsal olduğunu ve bu yıl da hız kesmeden çalışmalara devam edilerek 2018 yılının bir önceki yıldan daha iyi geçeceğini ifade etti.

2008 yılından bu yana dünya üzerinde yaşanan bir kriz olduğunu da belirten Yıldırım, söz konusu bu süre zarfı içerisinde dünya üzerinde 10 mega proje hayata geçirildiğini ve 10 projenin 6’sinin Türkiye’ye ait olduğuna dikkat çekti. Üstelik Kayseri-Nevşehir-Konya YHT Projesi’nin de tamamlanmak üzere olduğunu açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.