Başbakan Açıkladı! İzmir-İstanbul Arası Yol 3 Saatten Az Sürecek!

ULASTIRMA, DENIZCILIK VE HABERLESME BAKANI BINALI YILDIRIM, UN RO-RO ISLETMELERININ PENDIK-KOSTENCE RO-RO HATTI ACILIS TORENINE KATILARAK KONUSMA YAPTI. (ANADOLU AJANSI - METIN TOKGOZ) (20111209)

Katılmış olduğu bir programda konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3 saatten daha az süreceğini belirtti.

Ak Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Arnavutköy’de gerçekleştirilen partisinin 4’üncü Olağan İlçe Kongresine iştirak etti. Yıldırım’ın bir takım açıklamalarda bulunduğu bu  programa ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve partinin genel başkan yardımcıları ile pek çok milletvekili de katılım gösterdi.

İki Şehir Arasındaki Yolculuk 3 Saatten Düşecek

Konu ile alakalı olarak bazı yayın kuruluşlar tarafından yapılan haberlere göre, Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarında, İzmir ile İstanbul arasındaki yol çalışmalarına da değinerek mesafenin 3 saati bulmayacağını ifade etti. Açıklamalarında, Türkiye’nin gözbebeği olan İstanbul için gerçekleştirilen hizmet ve projelerden bahsedebilmek için saatlere ihtiyaç duyulduğunu belirten Yıldırım, hayata geçirildiği günden bu yana yaklaşık 250 milyon yolcunun Marmaray ile dilediği yere gittiğini anlattı.

İzmir ile İstanbul arasında gerçekleştirilecek olan seyahatin 3 saatten az süreceğini dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet’in gemileri karadan yürüttüğünü, onun torunları olan Recep Tayyip Erdoğan ile arkadaşlarının ise arabaları, trenleri deniz altından yürüttüğünü ifade etti.

Türkiye’ye Pek Çok Proje Kazandırıldı

Başbakan Yıldırım ayrıca açıklamalarında, ülkenin geleceğinin bugünden daha güzel olacağını belirten Yıldırım, iktidar partisi olarak Türkiye’yi hızlı tren ile tanıştırdıklarını, 15 milyonu aşkın vatandaşın YHT ile seyahat etiğini ve Marmaray Projesi ile iki yakanın birleştirildiğini anlattı. Marmaray sayesinde Üsküdar ile Sirkeci arasındaki mesafenin rekor seviye olan 4 dakikaya düşürüldüğünü dile getiren Yıldırım, hizmete girdiği günden bu yanan yaklaşık 250 milyon yolcunun bu hattı kullandığını aktardı. Bunun ile beraber Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin de sürdürüldüğünü belirten Yıldırım, inşaat çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü gibi projelerin de Türkiye’ye kazandırılmış olduğunu da açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.