Bankalar O Dev Proje İçin Yarışa Girdi!

Hem yerli, hem de yabancı bankalardan meydana gelen konsorsiyum, 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi adına, yaklaşık olarak 2 ya da 3 milyar dolar kadar finansman desteği sağlayacak.

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi için yerli ve yabancı bankalardan meydana gelen konsorsiyum tarafından, yaklaşık olarak 3 ya da 3 milyar dolar civarında bir finansman sağlanacak.

Konsorsiyumun Projeye Olan İlgisi, Türkiye’nin Güvenilirliğine İspat

Konu ile alakalı olarak yapılan değerlendirmelere göre, 1915 Çanakkale Köprüsü’ne gösterilen bu ilgi, Türkiye’ye olan güvenin bir defa daha elle tutulur, gözle görülür bir emsali oldu. 2017 yılında gerçekleştirilen ihalede dünya üzerindeki en önemli şirketler arasında kıyasıya bir rekabet yaşanırken, önümüzdeki Cuma günü ise hem yerli, hem de yabancı bankalardan meydana gelen konsorsiyum, söz konusu projenin hayata geçirilebilmesi adına 2 ya da 3 milyar dolar civarında finansman desteği sağlayacak. Söz konusu konsorsiyuma katılacak olan bankalar ile sağlanacak olan finansman miktarının net kararı ise Cuma gününe kadar verilmiş olacak. Türkiye’nin vizyon projelerinden biri olarak kabul edilen 1915 Çanakkale Köprüsü ile bağlantı yolları projesi, 2017 yılında 10 milyar 354 milyon 576 bin 22 TL civarındaki yatırım değeri ile 5 buçuk senelik hayata geçirilme süresi de içinde olmak üzere en kısa süreyi teklif eden Daelim – Limak – SK – Yapı Merkezi OGG kazanmıştı. Güney Kore ve Türk asıllı şirketlerden meydana gelen konsorsiyum, 18 Mart 2017 tarihinde projenin temel atma törenini gerçekleştirmişti.

Deniz Ayağına İlk Kazık 18 Martta Çakılacak

Moody’s tarafından Türkiye’nin notunun düşürülmesine rağmen gerçekleştirilecek olan sözleşme, dünyanın Türkiye’ye karşı güven duyduğunun bir kez daha ispatı olmuş olacak. Atılacak olan imzaların akabinde 18 Mart Pazar günü ise Çanakkale’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın da iştirakleri ile oldukça mühim bir tören düzenlenecek ve projenin deniz ayağına ilk kazıklar çakılmış olacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.