Bankacılık Sektörü Mevduatı ve Kredi Hacmi Yükseldi!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, mevduatı ve net takipteki alacakları yükselirken, bireysel kredi kartı alacaklarında düşüş gözlemlendi.

BDDK, geçen haftaya ilişkin bültenini yayınladı. Yayınlanan bültene göre Türkiye’deki bankacılık sektörünün kredi hacminde artış gözlemlendi. Benzer şekilde mevduat toplamı da arttı.

Bankacılık Sektörü Kredi Hacmi 2 Trilyon!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 11 Mayıs ile biten haftaya ilişkin sektör verilerini açıkladı. Açıklanan veriler kapsmaında kredi hacmi 19 milyar 27 milyon TL tutarında arttı. Bu artışla da bankacılık sektörü kredi hacmi 2 trilyon 328 milyar TL’ye ulaştı. Geçen hafta bu veri 2 trilyon 309 milyar TL olarak açıklanmıştı.

Banka Kredileri Arttı!

Yine aynı dönemdeki mali kesim ve mali kesim haricindeki kredi hacmi verileri de açıklandı. Sırasıyla 65 milyar TL ile 2 trilyon 133 milyar 402 milyon TL olarak bildirildi. Bankalararası dahil olmak üzere sektörün toplam mevduatı ise yüzde 1,1 yükseldi. Bu yükseliş ile 1 trilyon 985 milyar TL’ye çıkan mevduat 21 milyar 291 TL yükselmiş oldu. Benzer şekilde tüketici kredileri de yükseldi. İhtiyaç kredileri 209 milyar 838 milyon TL, konut kredileri 194 milyar 388 milyon TL, taşıt kredileri ise 7 milyar 295 milyon TL olarak açıklandı. Tüketici kredileri toplamda 989 milyon TL’lik artış yaşadı.

Ticari kredilerin tutarı da tüketici kredilerine benzer şekilde yükseldi. Taksitli ticari kredilerdeki artış 2 milyar 521 milyon TL oldu. Bu artışla da 374 milyar 176 milyon TL’ye ulaştı. Bireysel kredi kartı alacakları ise geriledi. Sektörün net takipteki alacakları yüzde 1,8, öz kaynakları yüzde 0,2 yükseldi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.