Bakandan Müjde! Artık Belediyenin İmzası Yeterli Olacak!

Bakandan Müjde! Artık Belediyenin İmzası Yeterli Olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yatırım sayılarının daha da yükseltilmesi, bürokratik işlemlerin ise en düşük seviyeye indirgenmesinin amaçlandığı YOİKK toplantısına katılım gösterdi.

Zorunlu İmza Sayısı Düştü!

Toplantıda açıklamalarda bulunan Özhaseki, hem inşaat izinleri hem de tapu işlemlerinin çok daha kolay hale gelebilmesine ilişkin olarak bir takım çalışmaların yapıldığını, buna ilişkin olarak da inşaat izinlerinde gerekli olan imza sayısında değişikli yapıldığını, toplamda 18 adet olması gereken imzanın artı 6 olduğunu söyledi.

İşlemler Kısa Sürede Bitecek!

Yapılan çalışmalara ilişkin olarak da yatırım ortamının daha iyi olması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çok sayıda alanda çalışmalarda bulunduğunu söyleyen Özhaseki, tüm vatandaşların artık işlemlerini çok daha kısa sürede tamamlayabileceklerini söyledi.

Öncesinde inşaat izinleri için belediyelerin farklı farklı birimlerine gidilmesi gerektiğini söyleyen Özhaseki, Tapu ve Kadastro, SGK, vergi dairesi gibi çok sayıda kurum ve birimin ziyaret edildiğini, çok zaman kaybı olduğunu, bu nedenle de imza sayısının 18’den 6’ya düşürüldüğünü söyledi. Yeni gelecek sistem ile birlikte vatandaşların belgelerini belediyelere teslim edeceklerini söyleyen Özhaseki, bunun takibinde de tüm gerekli olan belgelerin gönderimleri birimler arası elektronik ortamda gerçekleşeceğini söyledi.

Belediye İmzası Yeterli Olacak!

Öncesinde denetim firması, müteahhit, daire başkanı, mühendis, projenin mimari gibi çok sayıda kişiden imza alındığını söyleyen Özhaseki, ilerleyen süreçlerde sadece belediyenin imza ile tüm süreçlerin halledilebilineceğini, çalışmaların da hız kazanması ile birlikte bakanlığında da pek çok alanda adım atmaya hazırlandığını söyledi.

Bunların yanı sıra iskan süreci sonrası cins değişikliğinin de tek bir adım ile halledilebilineceğini söyleyen Özhaseki, iskan iznini onaylayan belediyelerin cins değişikliklerini de otomatik olarak onaylayacaklarını, kazı izni için de ayrıca belediyenin ziyaret edilmesine gerek kalmayacağını söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.