Bakan Özhaseki İmar Affını Yalanladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz günlerde yayımlanan imar affına yönelik haberleri yalanlayarak, Bakanlık tarafından yürütülen böyle bir çalışmanın olmadığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde, İmar Kanunu’na ilave edilmesi planlanan geçici bir madde ile tapusuz inşa edilen gecekondular, kaçak çıkılan katlar ve apartmanlar için yüzde 3 oranında harç ödenerek “Yapı Kayıt Belgesi” temin edilmesine yönelik yapılan bir teklif, “imar affı” olarak yorumlanmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise söz konusu olan yorumlara cevap niteliğinde açıklama yaparak, böyle bir çalışmanın yürütülmediğini, pek çok kişinin kendisini arayarak imar affı mı geliyor diye sorduklarını ve böyle bir çalışmaya ilk olarak karşı çıkacak kişinin kendisi olacağını ifade etti. Fakat Belediyeler tarafından bazı konularda yoğun talep oluğunu, bu taleplerin de Meclis’te konuşulması gerektiğini açıklamalarına ekledi.

İmar Affı Değil, İmar Barışı Teklifi Sunuldu

Açıklamalarında bir takım belediyeler tarafından bulundukları bölgelerde yapıların yarısından fazlasının kaçak olduğu ifade edilerek söz konusu bu binaların kayda geçmesini talep ettiklerini dile getiren Bakan Özhaseki, bu durumu bir örnek ile anlattı. 30 adet kaçak yapının bulunduğu bir ilçede müfettişlerin binaların yıkılmamasından dolayı belediyelere idari soruşturma açtığını, Belediye Başkanı ve yönetiminde bu durumdan kurtulabilmek için yıkım ihalesi başlattığını ancak hiçbir teklifin yapılmadığını anlatan Bakan Özhaseki, bu gibi durumlar için Meclis’e bir imar affı değil, imar barışı teklifi götürüldüğünü anlattı. Söz konusu bu durumun Meclis’te en ince ayrıntısına kadar konuşulması ve birlikte karar verilmesi talebinde bulunduklarını da açıklamalarına ekledi.

Bakanlık Tarafından Taslak Hazırlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ayrıca açıklamalarında, afet risklerini en aza indirmek ve kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandırabilmek adına bir takım düzenlemelere gidilmesi gerektiğini ifade ederek, bu durum ile alakalı olarak bir yasa taslağı hazırlandığını, taslağında Bakanlar Kurulu’na sunulacağını açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.