Bakan Kurum’dan Kentsel Dönüşüm Açıklaması

Bakan Kurum’dan Kentsel Dönüşüm Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, katıldığı “Sabah 35. Yaş Sektör Buluşmaları” etkinliğinde tele konferans yöntemi ile önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Kurum, düzenlenen etkinliğe video konferans yöntemi ile katılarak 2021 yılında Türkiye’nin atmayı planladığı adımlar ilgili ile konuşurken kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili önemli bilgiler de verdi. Gönderdiği video ile etkinliğe dahil olan Kurum, video içeriği olarak kentsel dönüşüm ve aynı zamanda depremlere hazırlık çalışmaları ile alakalı bilgilendirme yaparken, yürütülen çalışmalarla ilgili de açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, kentsel dönüşüm projelerinin Türkiye adına en az terörle mücadele kadar büyük bir önem taşıdığının altını çizdi.

2012’den Bu Yana Sürüyor

İlk olarak 2012 yılında başlayan ve İstanbul’da adeta seferberlik ilan edilerek adım atılmaya başlanan kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili konuşan Kurum, bu projenin sonrasında tüm Türkiye’de sürdürüldüğünü açıkladı. Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm gerçekleştirme hedefi ile adımlar attıklarını belirten Bakan, 2021 yılında toplam 80 bin konutluk kentsel dönüşüm projesine başlayacaklarını söyleyerek müjdeyi verdi.

İstanbul ve Deprem Riski Açıklaması

Bakan Kurum, İstanbul’da yürütülen çalışmalarla ilgili olarak da detaylar sunarken 2020 yılının Ağustos ayına kadar 10 bin konutun dönüşüm kapsamında temellerini attıklarını söyledi. Bu çalışmaların tümünün hızla devam ettiğini belirten Bakan, İstanbul’un Esenler ilçesinde de 60 bin konutluk bir çalışmaya başladıklarını söylerken, İstanbul’un yüksek riskli bir deprem bölgesi olduğunu hatırlattı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.