Bakan Kurum İstanbul’da Millet Bahçesi ve Kentsel Dönüşüme Odaklandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve ilçe belediyelerin başkanları ile bir toplantı düzenledi.

Yeni dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, bürokratlar ve ilçelerin belediye başkanları ile bir araya geldi. Görevi devralması ile beraber şehircilik, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinin problemlerine çözüm aramaya başlayan yeni Bakan Kurum, gündemdeki ilk sıraya kentsel dönüşümü koydu.

Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Değerlendirildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile beraber ilçelerin belediye başkanları ve bürokratların katılmış olduğu bu toplantıda kentte hayata geçirilmesi planlanan projeler söz konusu oldu. Üsküdar, Esenler, Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece gibi bölgelerde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları da toplantı esnasında değerlendirmeye alındı.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, İstanbul’da Millet Bahçesi Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesini isteyen Bakan Murat Kurum, konu ile alakalı olarak ilgili birimlere talimatları sıraladı. Bu doğrultuda Esenler’de yer alan 2,5 milyon metrekare büyüklüğüne sahip olan bir arazinin ve Üsküdar’da yer alan Validebağ Korusu’nun Millet Bahçesi olması kararına varıldı.

15 Şehirde Stadyumlar Millet Bahçesi Olacak

Öte yandan İstanbul’un Pendik, Başakşehir, Ataköy, Maslak, Üsküdar ve Esenler gibi ilçelerinde Millet Bahçeleri inşa edilmesi hedefleniyor. Aynı şekilde Türkiye genelinde 15 şehirde de eski stadyumlar Millet Bahçeleri haline dönüştürülecek.

Gerçekleştirilen bu toplantılar esnasında ayrıca kentsel dönüşüm çalışmaları ile alakalı olarak da brifing alan Murat Kurum, yoğunluk artışı yaşanmadan dönüşümlerin gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Açıklamalarında kentsel dönüşüm adına vatandaşların rızasının olması gerektiğinin altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İller Bankası, TOKİ ve KİPTAŞ gibi devlet bünyesindeki kurumların da bu süreçlere dahil olacağını belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.