Bakan Fakıbaba Açıkladı! İthal Et İşe Yaradı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, et fiyatlarına bir ayarlama yapılmış olduğunun kesinleştiği, en lüks lokantaların dahi et fiyatlarını yaklaşık olarak 5 liraya kadar indirmiş olduğu ifade edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, katılmış olduğu bir programda ucuz et çalışmalarına yönelik bir takım açıklamalarda bulundu.

Askerler İçin de Güvenilir ve Sağlıklı Et Temin Edilecek

Söz konusu olan bu açıklamalarında Milli Savunma Bakanlığının Türk askerlerine, güvenli ve dağlıklı et yedirebilmek adına kendileri ile görüşme gerçekleştirdiğini dile getiren Bakan Fakıbaba, bu isteği hoşnutlukla karşıladıklarını aktardı.

Çiftçiler İçin Ekonomik İyileşme Sağlanmış Olacak

Bakan Eşref Fakıbaba, protokolün uygulanmaya başlanması ile beraber çiftçiler için de önemli bir avantaj sağlanmış olacağını ifade ederek, yaklaşık olarak 750 milyon lira değerinde bir alışveriş gerçekleştirileceğini, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı olan Et ve Süt Kurumu, Tarım ve Kredi Kooperatifleri Birliği Merkezi gibi birimlerden ürün alınması sebebiyle, söz konusu olan bu gibi birimlerin de bünyesinde olan çiftçiler için ekonomik iyileştirme olanağı sağlanmış olacağını anlattı. Böylelikle gerek çiftçilerin, gerek daha güvenilir ve uygun et temin ettiği için Milli Savunma Bakanlığının, gerekse de vermiş oldukları hizmetten ötürü görevli oldukları Bakanlığın kazanmış olacağını da açıklamalarına ekledi.

Ucuz Et Çalışmaları İşe Yaradı

Öte yandan açıklamalarında her ne kadar kesin bir tarih verilemese de, Türkiye’nin mutlaka et ithal etmeyi bırakacağını, aksine ihraç eden bir ülke haline geleceğini ve buna yürekten inandıklarını aktardı. Ayrıca ucuz et çalışmaları kapsamında ithal edilen etlerden dolayı, et fiyatlarına bir düzenleme çekilmiş olduğuna da dikkat çeken Bakan Fakıbaba, en pahalı restoranlarda dahi et fiyatlarının 5 TL’ye kadar düşürüldüğünü de paylaştı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.