Bakan Ağbal Açıkladı! Yeni Torba Tasarı Bugün Meclis’e Ulaştı!

Maliye Bakanı Ağbal yapmış olduğu açıklamasında, vergi yükünü hafifletecek, asgari ücretin sabitlenerek yıl sonuna doğru düşmesini önleyecek, istihdam ve yatırım alanlarına da katkı sağlayacak düzenlemelerin yer aldığı yeni torba yasanın bugün Meclis’e sevk edildiğini belirtti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında, “yeni torba tasarı” olarak nitelendirilen, vergilere ilişkin kanunlar, bazı kanunlar ve kanun hükmünde kararnameler üzerinde değişiklik yapılmasına yönelik hazırlanan tasarının, bugün Meclis’e ulaştırıldığını dile getirdi.

Torba Tasarıya Göre Kaçak Madenciler Hapis Cezası Alabilecek

Söz konusu olan bu torba tasarıda, istihdamı çoğaltmaya yönelik teşvik edecek, asgari ücretin yıl içerisinde vergi dilimine maruz kalarak düşmesini önleyecek ve kaçak madencilik yapanlar için yaptırım uygulanması adına bir takım düzenlemelere yer veriliyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal yapmış olduğu bu açıklamalarında bugün itibari ile Meclis’e gönderilen vergi kanunları, bazı kanunlar ve kanun hükmünde kararnameler üzerinden bir takım değişiklikler yapılmasını öngören bu torba tasarının içeriğine yönelik bilgiler verdi.

Asgari Ücret Sabitlenerek Yıl İçinde Düşmeyecek

Bakan Naci Ağbal’ın bu açıklamalarına göre, asgari ücret üzerindeki verginin yıl içerisinde artış göstermesini ve ücretin vergi dilimlerinden etkilenerek düşmesini engelleyecek düzenlemeler yer alıyor. Sanayi sicil belgesi bulunan işletmelerin, yatırım teşvik belgesine bakılmadan imalat alanında kullanmakta oldukları yeni makine ve teçhizat alışları 31 Aralık 2019 tarihine kadar KDV muafiyeti getirilmesi bekleniyor.

Öte yandan yine bu tasarıda, genç, kadın, engelli istihdamı için tanının mühletin 12 aydan 18 aya revize edilmesi, işe alınmış olan sigortalılar sebebiyle ek istihdam sağlayan özel sektör patronları için 1 yıllık mühletle gelir vergisi stopajı, sosyal güvenlik primi ve damga vergisi desteği için teşvik programları uygulanması gibi pek çok düzenlemeye yer veriliyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.