Aynasız Otomobillere Kamera Özelliği

Mitsubishi Electric firması geleceğin aynasız otomobilleri için 100 metreye kadar olan mesafelerde bulunan nesneleri tespit edebilen özel bir teknoloji geliştirdi. Mitsubishi Electric’in tescilli Maisart markası adı altında, yapay zeka teknoloji sayesinde gerçekleştirilen bu yeni teknoloji ile birlikte üstün sürüş güvenliğinin yanında sürücülerin şerit değiştirmesi sırasında yaşanabilecek kazaların yardımcı olması hedefleniyor.

Arabada bulunan kapı ve dikiz aynalarının yerine kamera izlenim sistemlerinin yerleştirileceği aynasız otomobillerin kullanımı 2016 yılı içerisinde Avrupa ve Japonya da gerçekleşti. İlk ticari aynasız otomobilin gösterimi önümüzdeki sene Japonya’da yapılması planlanıyor. Bu otomobillerin içerisinde yer alan nesne tanıma sistemleri sayesinde araçta bulunan dahili kameraların çektiği anlık görüntülerle birlikte nesneleri tespit ederek araç sürücüsünü tehlikeli durumlara karşı uyarıyor. Mitsubishi Electric’in geliştirdiği yeni teknoloji de ise insana özgü davranışları algılayıp taklit edebilen bilgisayarlı görsel bir model kullanılıyor. Bu teknoloji sayesinde görüş açısındaki bölgelere hızlı bir şekilde odaklanabiliyor.

Nesne Tespit Mesafesi 100 Metreye Kadar Odaklandı

Mitsubishi Electric’in, bu zamana kadar geleneksel kamera sistemlerine kıyasla sürekli olarak yüksek performans teknolojisi ise dikkat çeken özel kamera teknolojisi, nesne tespiti mesafesinde 30 metreden 100 metreye çıkarılması sağlanıyor. Geliştirilen teknoloji ile birlikte de nesne tespitin kesinliği yüzde 14’ten yüzde 81’e yükseltiliyor.

Mitsubishi Electric’in tescillenmiş markası Maisart altında yapay zeka teknolojisi kullanarak geliştirilen bu yeni teknoloji; yayalar, otomobiller ve motosikletler gibi farklı olan nesneleri ayırt etme özelliğine sahip.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.