Ataköy’deki O Projenin Yerine Yeşil Alan Yapılacak!

Konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulunan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Ergün Turan, Bakırköy’ün Ataköy bölgesinde yer alan Baruthane arazisine yönelik inşaat planlarının iptal edildiğini, bunun yerine kiralanması mümkün olabilecek yeşil bir alan oluşturularak, kent halkının bu noktadan denize girebilmesini sağlayacaklarını dile getirdi.

TOKİ tarafından konuya istinaden yapılan açıklamaya göre, Ataköy’de yer alan Baruthane arazisi, günlük kullanımda olacak turizm ve rekreasyon alanı şeklinde, kiralanması mümkün olacak bir kyeşil alan haline getirilecek.

91 senesinde imar çalışmaları gerçekleştirilen söz konusu alan, 8 sene öncesinde ihaleye çıkarılarak bir proje karşılığında özel sektöre teslim edilmişti. Üzerinde tescilli tarihi binaların yer aldığı söz konusu bu arazi, Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın da yardımları ile İstanbullulara kazandırılmış olacak.

Geçmişte İstanbul’un en sevilen plajlarından birinin de bulunduğu arazi üzerindeki kültürel varlıkların da tarihi dokusu bozulmadan yenilenecek. Geri kalan bölüm ise rekreasyon alanı haline çevrilecek.

Arazi İstanbulluların Kullanımına Açılacak

Konu ile alakalı bazı değerlendirmelerde bulunan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, söz konusu arazide sahil bölümünün TOKİ mülkiyetinde olduğunu açıklayarak, bu bölümde imar çalışmalarının 91 senesinde gerekleştirildiğini, şuanda da bu alan üzerinde inşaat planı uygulamaktan vazgeçtiklerini anlattı. Tarih ve kültür açısından büyük önem taşıyan bu bölgeyi kent halkının kullanımına alacaklarını belirten Turan, arazi üzerindeki tarihi varlıkların aslına uygun bir şekilde bakım ve onarımının gerçekleştirilmesi ve kalan kısmının ise yeşil alana dönüştürülmesi adına İBB tarafından plan değişikliği yapılacağını da anlattı.

Proje Cumhurbaşkanı’nın Desteği ile Hayata Geçirilecek

Söz konusu bu projeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduklarını dile getiren TOKİ Başkanı Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın projeye destek verdiğini ve İBB ile beraber bu projenin hayata geçirileceğini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.