Arsanın Ne Kadarına Bina(Ev) Yapılabilir?

Günümüzde sıradanlaşan bina mimarileri, gereğinden fazla olan satış fiyatları, toplu bina yaşamının sıkıntıları gibi sorunlar göz önüne alındığında birçok kişi elindeki arsayı değerlendirmek ya da bir arsa alarak üzerine ev çıkmak istiyor. Peki böyle bir isteği olan bir kişinin izlemesi gereken yollar nelerdir? Uyması gereken kurallar nelerdir? Bu konulara kısa bir açıklama yapmak gerekirse;

Arsa Seçimi

İlk iş olarak arsa seçimi oldukça önemlidir. Şehre olan uzaklığı, bina yapılabilir mi, alt yapı hizmetlerinin yeterliliği gibi birçok konu iyice analiz edildikten sonra eğer tüm ihtiyaçlara cevap veriyorsa bu arsa alınabilir. Ya da şehir içerisinde bu şartları sağlayan bir arsa seçmeniz yararlı olacaktır.

Arsanın Ne Kadarına Bina Yapılabilir?

Eğer arsayı seçtiyseniz sonraki adımda inşaat ustalarını, malzemeleri alacağınız tedarikçileri ve çizimini yaptırmanız gereken mimarı ayarlamanız gerekmektedir. Bu problemleri hallettikten sonra gerekli kurumlardan yasal izinleri aldığınız zaman zarfından sonra artık arsanıza bina ya da konut dikebilirsiniz.

Yasal düzenlemelerle belirlenmiş olan 1/3 oranında bahçe olması gerekmektedir. Gerekli kalan kısımda yapının kapladığı alan ölçümleri gerçekleştirilir. Bunun için net inşaat alanı ve brüt inşaat alanı adlı iki başlığı vardır.

Net inşaat alanı, evin içerisinde duvarların arasında kalan süpürülmesi mümkün alanların büyüklüğünü temsil eder. Brüt inşaat alanı ise net inşaat alanı dışında kalan emsal alanların bütününü temsil eder.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.