Aramco’dan Google ile İş Birliği

Arama motoru Google ile dünyanın en büyük petrol şirketi Aramco’nun Suudi Arabistan’da teknoloji ağları ve veri kontrol merkezi kurmak için ortaklık kurmaya yakın olduğu bildirildi.

ABD’li The Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi Aramco ile dünya piyasa listesinin 2. Sırasında bulunan Google’ın ana kuruluşu Alphabet’in teknoloji alanı içerisinde ortaklık çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Ülkesini teknoloji alanında ileriye götürmek isteyen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman tarafından destek verilen girişim çalışmalarına Google’ın kurucusu ve Alphabet’in CEO’su olan Larry Page’in da çalışmalara katkı verdiği belirtirdi.

Bin Selam’ın yaptığı açıklamaya göre “Vizyon 2030” planı kapsamında, ülkesinin petrole olan aşırı şekilde bağımlılığını azaltması gerektiğini belirtirken, Suudi Arabistan ekonomisini daha çok çeşitlendirmeyi amaçladığını ve sağlık, eğitim, altyapı, turizm ve teknoloji alanlarında da yeni projeler yapılacağını açıklamıştı.

Bin Selman, Armaco’nun ilk halka hisselerinin satılmasıyla birlikte yaklaşık olarak 100 milyar dolar gelir olacağını söylemişti.

Teknoloji uzmanları, söz konusu olan IPO’nun gelecek sene yapılması halinde Aramco’nun dünya piyasasında en pahalı ve en yüksek şirketi olabileceğini belirtti.

Google’ın Ortadoğu ve Afrika bölgesi üzerinde kontrol ve veri merkezinin olmadığını belirterek, uzmanlar Suudi Arabistan’da kurulacak olan teknoloji ağı ile birlikte ülkedeki petrol endüstrisinin veri ihtiyacını karşılayabileceğini öngörüyor.

ABD’nin Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) açıklanan verilerine göre, ABD’nin ürettiği ham petrol dünya üzerinde en büyük ikinci petrol ürütemi konumunda olan Suudi Arabistan’ı yakalamış olduğunu belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.