Apple’ın Başı Çok Ağrıyacak! Eski Model iPhone Kullananlara Para İadesi Yapılacak!

Apple’ın başı iPhone konusunda yapılan itiraf ile oldukça büyük bir belaya girdi. Şirket, eski model iPhone’ları yavaşlattığını itiraf ettikten sonra, özür dilemek için para iadesi gerçekleştirecek.

Eski model iPhone’ların yavaşlatılması konusunda, Apple’ın gündeminden bir türlü düşmüyor. Oldukça geniş çaplı tepkiler çeken şirket, müşterilerini kaybetmemek adına para iadesi yapmayı göze aldı. Gelen ilk tepkilerle birlikte batarya değişim ücretlerini oldukça aşağı çeken şirket, devam eden süreçte bir takım güncellemeler yaparak, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde artırmayı hedefledi. Bu aşamaların yeterli gelmediğinin farkında olan Apple, şimdi de para iadesi yapılabileceğini belirten bir açıklama yaptı.

Şirket tarafından yapılan itiraf sonrasında birçok müşteri Apple’ı mahkemeye vererek tazminat almaya çalıştı. Bu mahkemeler halen devam ederken, şirket müşterilerinin gönlünü tekrar kazanabilmek adına yeni bir adım atmaya karar verdi.

İlk etapta 79 Dolar olan batarya değişim ücretini 29 Dolar’a kadar düşüren Apple, gerçekleştirilen iOS güncellemesi ile birlikte kullanıcıların tistemeleri halinde yavaşlatma özelliğini devre dışı bırakabilmelerinin de önünü açmıştı. Attığı adımların halen yeterli olmadığının farkında olan Apple, indirimden önce bataryasını değiştirmek zorunda kalan kullanıcılara da para iadesi yapmayı kabul etti. Şirket tarafından ABD Meclis Üyeleri’ne gönderilen mektupta, indirimsiz ücret üzerinden pil değişimi yapanlara para iadesi gerçekleştirileceğinin garantisi verildi.

iPhone’nun Yavaşladığı Nasıl Farkedilir?

Apple tarafından eski model telefonların yavaşlatıldığı yönündeki itiraf sonrasında ortalık bir hayli kızıştı. Kullanıcılar, telefonlarının yavaşlatılıp, yavaşlatılmadığını kontrol edebilmek için telefonlarının Ayarlar bölümünde yer alan Pil menüsüne girip, telefonun pil seviyesi hakkında değiştirilmesi yönünde bir uyarı bulunup, bulunmadığını kontrol etmeleri gerekiyor.

Aynı zamanda iPhone’lara indirilen pil ömrü uygulamaları vasıtasıyla da sahip oldukları cihazların pil ömürlerini kontrol edebilen kullanıcılar, orijinal batarya değerinden en az yüzde 20’lik bir kayıp olması halinde indirimli fiyat üzerinden telefonlarının bataryalarını değiştirebilecekler.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.