Apple’dan Rekor Geldi

Merkez ofisi ABD’de olan Apple, geçen senenin ekim-aralık dönemi içerisinde yer alan mali durumun rekor kırdığını , fakat iPhone satışlarının ise azaldığını açıkladı.

Teknoloji devi Apple’dan yapılan açıklamaya göre belirtilen dönem içerisinde ki gelirin, bir önceki senelerin aynı dönemine kıyasla, yüzde 12,7 artış ile 88,29 milyar dolara yükseldiği belirtilerek, bu yükselişin firma tarihi boyunca bir çeyrek döneminde elde edilen en yüksek ciro olduğunu vurguladı. Apple firması, 2017 senesinin ilk çeyreğinde 78,35 milyar dolar gelir açıklamıştı.

Şirketin 2017 senesinin ekim-aralık dönemlerinde belirttiği net karı, bir önceki senenin aynı dönemine kıyasla, yüzde 12,1 artarak 20,06 milyar dolara yükselmiştir. Şirket 2016 senesinin ekim-aralık dönemlerinde 17,89 milyar dolar net kar elde etmiştir.

Apple, bu senenin ilk çeyreğinde gelirlerinin  62 milyar dolara kadar çıkabileceğini düşündüklerini belirtti.

Apple firmasının CEO’su Tim Cook’un açıklamalarına göre; firma en son akıllı telefon modeli olarak iPhone X’i piyasaya sürdüklerini ve talep olarak beklentileri aştığını ifade ederek, iPhone X’in kasım ayının başında piyasaya sürüldüğünden bu zamana kadar şirket olarak en çok satılan iPhone modeli olduğunu açıkladı.

iPhone Satışları Düşüşte

Apple’ın yıllık bilançolarında iPhone telefon  satışlarının yıldan yıla düşüşte olduğu gözlendi.

Apple’ın iPhone satışları, 2016 senesinin son çeyreğinde 78,3 milyon dolar olurken, 2017 senesinin son çeyreğinde ise yüzde 1,3 düşüş yaşayarak 77,3 milyona geriledi.

iPhone telefon satışları yıldan yıla azalsa da söz konusu olan dönemler ele alınarak bakıldığında, elde edilen gelir yüzde 13,2 artarak 54,38 milyar dolardan 61,58 milyar dolara yükseldi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.