Apartmanda Yaşayanların Sahip Olduğu Haklar

Müstakil ev dışında yani toplu konutlarda yaşayan kişilerin bulunduğu site içerisinde bazı haklara sahip oluyor. Çoğu kişi bunları bilmese de bu yazımızın sonunda sizde oturduğunuz apartmanda ki sahip olduğunuz hakları öğrenebileceksiniz. Sadece apartman yöneticiliği yaparak hak sahibi olmayıp bir site sakini olarak da bazı haklara sahip olduğunuzu belirtmek isteriz. Dilerseniz konunun detaylarına geçiş yapalım.

Kat Maliklerinin Hakları Nelerdir?

Kanunda bununla ilgili bazı açıklamalar var diyebiliriz. Örneğin, Bağımsız bölüm üzerinde, Ortak yerler üzerinde, hak sahibi olduklarını söylemek mümkün. Kanunda da yer alan bu başlıkların açılımına internet üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ya da Apartman yönetimi tarafından tarafınıza sahip olduğunuz hakların içerdiği yazılı metin alabilirsiniz. Eğer yönetim tarafından bu düşünülmüyorsa siz talep edebilirsiniz.  Talep ettiğiniz belgede haberinizin olmadığı hakları gördüğünüzde şaşkına dönebileceğinizi unutmayın.

Apartmanda Yaşayanlar Hangi Haklara Sahiptir?

Yukarıda belirtmiş olduğumuz haklara apartman dairesinde oturan bireylerde sahiptir. Eğer bulunduğunuz apartmanda, apartman yöneticiliği yapıyorsanız daha fazla hakka sahipsiniz diyebiliriz. Hem apartman sahipleri tarafından toplanan para ile maaş alabilir hem de anlaşmaya göre aidat ücretinden kurtulabilirsiniz. Apartmanda yaşayan insanların bu şekilde hakları olmasa dahi, ortak alanları kullanma, depo bölümünü kullanma gibi hakları mevcuttur. Bunun dışında yönetici seçiminde oy kullanma ortak olarak açılan kuralarda oy kullanabilme, hakları yine apartman sakinlerinin haklarından bir diğeridir. Kalmış olduğunuz binanın yönetimi, apartman sakinlerine özel olarak sunduğu tüm hizmetlerden, yararlanabilirsiniz. Buna servis, market, bahçe kullanımı, spor bölümleri gibi yani kaldığınız binanın etkinlik düzeyine göre hak sahibi olabilirsiniz.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.