Ankara-Niğde Otoyolu’nun Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi!

 

Ankara-Niğde Otoyolu Projesi’nin temel atma tören, bugün Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştirildi. “Edirne’den Şanlıurfa’ya Kesintisiz Yol” projesi dahilinde hayata geçirilecek olan Ankara-Niğde Otoyolu Projesi’nin önümüzdeki yılın sonu itibari ile tamamlanması planlanıyor. Söz konusu olan bu proje sayesinde ayrıca her iki il arasındaki mesafe 2 saate düşeceği ifade ediliyor.

Eksik Kalan 332 Kilometre Böylece Tamamlanmış Olacak

Ankara-Niğde Otoyolu Projesi’nin temeli, Başbakan Binali Yıldırım’ın iştiraki ile Ankara Gölbaşı’nda düzenlenen bir tören ile atıldı. Tören esnasında bir takım açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, söz konusu bu ve bunun gibi ulaşım projeleri sayesinde Edirne’den yola çıkan bir vatandaşın Şanlıurfa’ya kadar pürüzsüz bir şekilde yolculuk yapabileceğini ifade eden Ankara-Niğde Otoyolu Projesi’nin vatana millete hayırlı olmasını diledi. Ayrıca söz konusu bu proje ile 2 bin kilometre uzunluğundaki otoyol projesinde 332 kilometrelik eksik yolun tamamlanmış olacağını da ekledi.

Yol 4 Saatten 2 Saate Düşecek

Öte yandan açıklamalarında projenin detaylarında bahseden Başbakan Yıldırım, Ankara-Niğde Otoyolu Projesi’nin maliyetinin 4 milyon TL civarında olduğunu, yap-işlet-devret modeli ile ihale edilen proje hayata geçirildikten sonra yaklaşık olarak 9 yıl işletileceğini ve sonrasında da hükümete teslim edileceğini dile getirdi. 2020 yılının oldukça geç olduğunu, en geç 2019 yılının sonu itibari ile hayata geçirilmek üzere söz aldıklarını da belirten Binali Yıldırım, Ankara-Niğde arasının böylelikle 2 saat kısalarak 2 saate düşeceğini ifade ederek, projenin vatana millete hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Tüm bunların yanı sıra söz konusu olan bu ulaşım projeleri sayesinde gerek zamandan, gerekse akaryakıttan tasarruf edilerek yaklaşık olarak bir yılda 200 milyon TL tasarruf sağlanacağını açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, temeli atılan bu otoyolun yalnızca Ankara ve Niğde arasında hizmet vermeyeceğini, aynı zamanda Nevşehir, Aksaray, Kırşehir’e de entegre olacağını açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.