Amerika’nın Darbe Çağrısına Sert Cevap Geldi!

amerikanin-darbe-cagrisina-sert-cevap-geldi

Amerika’nın darbe çağrısına Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza’dan cevap geldi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un, Venezuela’da askeri darbe olabileceği ile ilgili açıklamasına sert cevap verdi. Jorge Arreaza, Rex Tillerson tarafından yapılan bu yorumu sert bir şekilde eleştirdi. Arreaza, Latin Amerika ülkelerine ortak düşmana karşı birleşme çağrısında bulundu.

Venezuela’dan Amerika’ya Sert Cevap

Resmi bir ziyaret amacıyla Küba’nın başkenti Havana’ya giden Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, emperyalizmin en büyük düşman olduğunu, ABD Başkanı Donald Trump’un Orta Amerika ve Venezuela’daki göçmenlere saldırıda bulunduğu gibi Meksika’ya karşı da aynı tutum içinde olduğunu, emperyalist düşüncenin hiçbir şeye saygı duymadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Darbe Sinyalleri Vermişti

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bir açıklama yapmış ve Venezuela’da askeri darbe olabileceğini söylemişti. ABD’li Bakan Rex Tillerson Latin Amerika’ya yapacağı seyahat öncesinde Texas Üniversitesi’nde bir konuşma yapmış ve Venezuela’da ordu tarafından yönetime el koyularak Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun devrilebileceğini ifade etmişti. Rex Tillerson, konuşmasında ayrıca Amerika olarak rejim değişikliklerini desteklemediklerini, Venezuela ile ilgili de kendilerine ulaşan herhangi bir darbe işareti bilgisinin olmadığını da belirtmişti.

Maduro Küba’ya Sığınsın

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson açıklamasında ayrıca geçmişe bakıldığında orduların büyük kriz zamanlarında müdahalede bulunduğunu da hatırlatmış, Güney Amerika’nın ve Venezuela’ın tarihinde kriz ortaya çıktığında ve devlet liderlerinin artık halka hizmet veremediği durumlarda genellikle orduların rejim değişimi aracı olarak devreye girdiğini, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun böyle bir durumda Küba’ya sığınma talebinde bulunması gerektiğini de söyleyerek Küba’da Maduro’ya bir malikane verebilecek arkadaşlarının emin olduğunu da sözlerine eklemişti.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’un bu açıklamalarına Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza’dan sert cevap geldi. Arreaza, Latin Amerika ülkelerine seslenerek ortak düşman olan Amerika’ya karşı birleşmeleri çağrısında bulundu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.