Amerika’da Federal Hükümet Yine Kapandı!

amerikada-federal-hukumet-yine-kapandi

Amerika’da hem senatoda, hem de kongrede çoğunluk oya sahip olan federal hükümet 2018 yılında ikinci kez kapandı.

Zorunlu Olmayan Tüm Hizmetler Durdu

ABD Başkanı Donald Trump’ın deneyiminde faaliyetlerini sürdüren federal hükümet ve resmi kurumların kapatılmasının önüne geçecek olan geçici bütçe ABD Senatosu’nda kabul olmadı. Amerika’da federal hükümetin kapanması ile zorunluluk içermeyen bütün hizmetler de durmuş oldu. Amerika’da ortaya çıkan durum kriz çözüme ulaşıncaya kadar zorunlu olmayan tüm federal hizmetlerin durması şeklinde sona erdi.

Federal Personellere Ücretsiz İzin

Amerika’da “government shutdown” olarak isimlendirilen hükümet krizi sebebiyle federal personel olarak çalışan 2 milyon kişinin yüzde 40’lık kısmı ücretsiz izne çıkartılacak. Krizin bir hafta boyunca devam etmesi halinde ABD ekonomisi üzerinde oluşturacağı maliyetin 10 milyar dolardan daha fazla olacağı açıklandı.

Ödemeler ve Vize İşlemleri de Durdu

Son olarak 1995 – 1996 yılarında 21 gün süresince hükümette kriz yaşayan Amerika Birleşik Devletleri yaklaşık olarak 18 yıl aradan sonra yeniden yaşanan kriz sebebiyle emeklilik ve gazilik ödemelerini erteleyecek. Ülkede ayrıca vize işlemleri ve pasaport işlemleri de kriz sona erene kadar yapılmayacak.

Resmi Üniformalı Askerler Göreve Devam Edecek

ABD’de federal hükümetin kapatılması sadece zorunlu olan hizmetlerin devam edeceği anlamına geliyor. Kriz kapsamındaki bu zorunlu hizmetler güvenlik görevlilerinin, itfaiyenin, Ulusal Orman Hizmetleri Başkanlığı’nın, posta çalışanlarının ve sağlık çalışanlarının görevleri olarak biliniyor. ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada askeri üniforma ile görev yapan personellerin normal görevlerinin devam edeceği bildirildi. ABD Savunma Bakanlığı sivil kıyafetle görev yapan pek çok personelinden evlerinde kalmalarını isteyecek.

2018 Yılının İkinci Kapanışı

20 Ocak 2018 tarihinde ABD hükümeti Demokratlar ve Cumhuriyetçiler bütçe ile ilgili anlaşma sağlayamadıkları için Donald Trump’ın başkanlığının birinci yıldönümünde resmi olarak yılın ilk kapanmasını gerçekleştirmişti. Bu kapanma 2018 yılının ikinci kapanışı olarak kayıtlara geçti. Amerika’da federal hükümet son olarak 2013 yılında kapanmış, bu kapanış ülkeye 24 milyar dolara mal olmuştu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.